avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura de vanzare unui tert sau chiar mandatarului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura de vanzare unui tert sau chiar mandatarului insusi

Sunt interesat sa cunosc daca investind prin procura notariala un mandatar sa vanda unui tert sau lui insusi o proprietate se poate atasa procurii o declaratie notariala a mandatarului de acceptare a conditiilor de executie a procurii si care ar fi valoarea juridica intr-o eventuala actiune in instanta a acestei declaratii.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:17, 14 Martie 2010
Este interzis de lege ca mandatarul sa vanda un bun cumpara acest bun. Nu poate fi aceeasi semnatura de 2 ori pe un contract de vanzare-cumparare, si la vanzator si la cumparator.
Daca se doreste vanzarea catre acesta, sau ii vinde proprietarul direct, sau mandatarul vinde altcuiva ( unui tert, cum ati spus).

Declaratia pe care o mentionati nu exista in legislatia actuala, dati mai multe detalii despre ce doriti sa faceti si poate se gaseste o solutie. E vorba de riscul contractului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat vanzare autoturism Andreea Istrate Andreea Istrate O persoana, proprietar al unui autoturism in valoare de aprox. 20.000 euro, i-a dat mandat unei alte persoane pentru vanzarea autoturismului la un pret cat mai ... (vezi toată discuția)
Procura notariala cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa stiu daca este valabila si legala o procura notariala prin care o persoana este imputernicita sa vanda un imobil inclusiv sie insasi. Va ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat - vanzare-cumparare cu mandat catalina45 catalina45 Buna dimineata....apelez la dumneavoastra cu urmatoarea speta....verisoara mea impreuna cu sotul acesteia au dat procura matusii mele sa vanda cui va crede de ... (vezi toată discuția)