avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... "analize medicale la angajare" retroactiv?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

"analize medicale la angajare" retroactiv?

Am si eu o intrebare. Daca am lucrat intr-o societate fara sa mi se faca contract de munca si am castigat procesul civil in urma caruia firma este obligata sa-mi intocmeasca contract de munca si sa-mi plateasca salariul cuvenit, poate firma sa- mi conditioneze incheierea contractului de o adeverinta medicala? Se mai ia in considerare retroactiv? Eu nu mai lucrez in aceasta societate. In Hot.Civ. se specifica faptul ca sunt suficiente documentele pe care le-am adus firmei la data respectiva, pentru intocmirea contractului de munca. Cine ar trebui sa plateasca ( in caz ca n-am de ales) aceste analize medicale " la angajare"?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 16:04, 4 Noiembrie 2011
Da ok dar respectivul angajat dupa ce ii plateste angajatorul analizele de angajare se razgandeste si pleaca pana sa inceapa aici in alta parte cu rezultatul acelor analize nu e corect.Eu cred ca primele analize de angajare le plateste angajatul deoarece in noul cod al muncii spune clar ca nu ai voie sa angajezi fara sa aduca de la medic ca e apt de munca deci in momentul cand se prezinta pentru angajare el trebuie sa aiba acele analize ca e apt deci le pateste el angajatul.
Normal ar fi ca omul sa si le plateasca singur, iar dupa ce l-ai angajat sa i le decontezi, insa ar trebui pusa si conditia ca, in cazul in care pleaca din firma, din vina lui, inainte de expirarea valabilitatii acestora, sa te despagubeasca valoric proportional cu timpul ramas pana la expirare. Altfel, in decursul unui an, spre exemplu, se pot perinda 10 persoane pe acelasi post, ce te faci daca le platesti la toti analizele si dupa o luna pleaca ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
ContSters93450, utilizator
Dar ce faci daca o firma te angajeaza, platesti mai mult de 100 lei analize, te da afara peste o luna; te angajezi iar, iar platesti analize, iar lucrezi o luna s.a.m.d.
Conform Legii 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca, si a Normelor de aplicare a ei, costurile legate de efectuarea examenelor medicale inainte de angajare si in timpul desfasurarii activitatii la locul de munca sunt suportate de angajator.


Inteleg ca angajatorul trebuie sa plateasca analizele, dar daca n-a facut-o eu cum pot sa-mi recuperez banii, cum il pot obliga sa-mi dea banii inapoi? Presupun ca stie legea, dar ce pot sa-i fac daca n-0 respecta?

Alte discuții în legătură

Fisa aptitudini daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca fisa de aptitudini este obligatorie, cand se elibereaza si daca trebuie sa fie pastrata la dosarul personal sau in alta parte. (vezi toată discuția)
Adeverinta de aptitudini AlbertMiru AlbertMiru La angajare , nu este suficienta adeverinta de la medicul de familie? Obligatoriu e nevoie de adeverinta de la un medic in \"medicina muncii\"? multumesc! (vezi toată discuția)
Angajatorii si medicina muncii Octavia Turbatu Octavia Turbatu http://www.legislatiamuncii.manager.ro Potrivit art. 6 din Legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura ... (vezi toată discuția)