Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banii dati pentru achitare leasing

Buna ziua,
Am si eu niste nelamuriri. vreau sa cumpar o masina de la cineva care n-a terminat leasingul si nu are banii s-o achite integral fara sa-i dau eu. Eu vreau s-o iau cash. Intrebarile sunt::

a.) ii dau banii sa inchida leasingul si fac act notarial pentru banii dati? ( nu stiu cum e procedura legala)
b.) facem cesiune de leasing si apoi inchid leasingul iar apoi se face act intre firma de leasing si mine? cat e taxa de cesiune in general si cea de inchidere prematura de leasing?

in cazul a) ce trebuie sa scrie in contract? scriu exact ca dau suma x ca avans pantru masina yurmanda ca mai apoi sa dau diferenta de la suma imrumutata aici si pretul cerut de vanzator?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:41, 26 Martie 2010
Inainte sa platiti vre-o suma ar trebui sa va adresati societatii de leasing deoarece o eventuala cesiune se va putea efectua numai cu acordul prealabil si in scris al acelei societati.
Societatea de leasing va verifica daca dvs indepliniti anumite conditii financiare si juridice care sa va permita sa preluati contractul de leasing.
Intocmiti apoi actul de cesiune in forma autentica, achitati fostului utilizator suma de bani negociata iar ulterior finalizati contractul de leasing prin achitatrae ratelor si a valorii reziduale.
Trebuie sa va asigurati si de faptul ca nu exista impedimente in ceea ce priveste achizitionarea bunului finantat (al autoturismului) la terminarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Contract leasing-reziliere urgent ghimicim ghimicim societatea a avut un contract de leasing care s-a terminat in iulie 2009. s-au platit toate ratele la zi, insa nu s-au platit pentru luna iulie 2 rate din ... (vezi toată discuția)