avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cesiune creanta- debitorul cedat fiind in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cesiune creanta- debitorul cedat fiind in insolventa

Buna ziua.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema, daca este posibil: se incheie un contract de cesiune de creanta intre doua societati. Impotriva debitorului cedat s-a deschis procedura insolventei, anterior datei contractului de cesiune.In acest caz urmeaza ca cesionarul sa se inscrie la masa credala a debitorului cedat, daca el a platit cedentului creanta la valoarea ei nominala? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 16:10, 19 Martie 2010
Da, cesionarul se poate inscrie la masa credala a debitorului.
Trebuie sa verificat insa daca mai sunteti in termenul stabilit de instanta pentru efectuarea acestei inscrieri.
La cererea de inscriere veti anexa pe langa contractul de cesiune, toate documentele care dovedesc ca cedentul avea de recuperat de la debitorul cedat acel debit.
Multumesc mult. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere masa credala caprice caprice Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema, daca este posibil: se incheie un contract de cesiune de creanta intre doua societati. Impotriva ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract nramona nramona Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am incheiat un contract de cesiune de creanta, anterior insolventei, cu o firma care in momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta karyma karyma Intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract de cesiune de creanta pe 9 august, fara ca debitorul cedat sa fie notificat. Pe 12 august cedentul ... (vezi toată discuția)