avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de intretinere

Va rog sa imi spuneti daca un contract de intretinere poate fi anulat in conditiile in care intretinatorul nu isi indeplineste obligatiile ce ii revin in contract ?
Mentionez urmatoarele :
-contractul s-a facut la notar
-contine uzuftuctul viager
-mentiunea de intretinere(fara detalii)
-evaluare intretinere 16700 lei-data 27.11.2007

Nemultumiri din partea intretinutei : nu primeste nimic-bani,alimente,intretinere,medicamente,etc.

Intretinatorul nu doreste anularea contractului
Cel mai recent răspuns: Ayaz , utilizator 22:45, 7 Aprilie 2010
In situatia in care intretinuta doreste sa fie vizitata de anumite persoane , intretinatorul se poate opune acestui lucru ,??? avand in vedere ca teoretic este proprietar ?
Cum sa se opuna, dom'le, pai are drept sa-i controleze viata sociala, sexuala, starea civila, numarulo de copii, dreptul la anumite libertati de a munci, socializa, vorbi etc.?
Ce dumnezeu, ala nu e cainele nostru, intretinutul, e un om caruia intretinatorul e numai obligat sa-i asigure ce scrie in contract, atat.
Nu are niciun drept in plus fata de intretinut nici din faptul ca e intretinator, nici din faptul ca e proprietar.
:O
Oameni buni, luati si cititi-va contractele de zeci de ori inainte de a le semna, intrebati si clarificati totul din ele tot inainte... INtrebati notarul, un avicat, intrebati ce inseamna, care sunt obligatiile, care sunt drepturile... sa fie explicit si fara cale de intoarcere, ca apoi platiti mai mult daca nu va e totul corect explicat... sau corect pus in act cele ce doriti in fapt... ;)
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
1.In cazul in care intretinatorul pierde procesul pt neexecutare culpabila a obligatiei asumate prin contractul de intretinere, ulterior decesului intretinutului care este ruda in linie dreapta cu intretinatorul, acesta din urma mai are dreptul la mostenire pt imobilul respectiv?

2. Daca intretinutul, care are drept de a locui pe tot timpul vietii in imobilul respectiv, nu doreste sa vanda casa, intretinatorul o poate face fara acordul lui (in ciuda faptului ca are drept de dispozitie)?

Precizare: intretinutul este mama, iar intretinatorul este fiica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
Ayaz, utilizator
Ce drept de dispozitie? Referitor la ce?
Intretinatorul poate vinde fara acordul intetinutului, insa numai nuda proprietate.

Punctul 1 e discutabil.
Drept de dispozitie - referitor la nuda proprietate pe care o detine intretinatorul.
Intretinutul are uzufructul viager; deci, nu este necesar si acordul intretinutului la vanzarea imobilului respectiv?

La punctul 1, in ce sens e discutabil, va rog? Puteti da un exemplu? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Ce act trebuie sa fac? boyzone boyzone o persoana doreste sa o ingrijesc pe durata vietii sale(are 76ani) si imi va lasa apt ulterior.am procedat la efectuarea tuturor demersurilor ... (vezi toată discuția)