in 2009 s-a tinut gestiunea global. normal trebuiau sa fie 2 gest. prog de conta le-a inreg si desc ca atare. e gresit? daca da , ce se mai poate face ?
pt una din ele s-a descarcat pe baza de facturi catre soc com , iar pt cealalta bon casa catre pers fizice . aici intervine coef mediu de adaos , dar mentionez ca gestiunile au fost tinute la pretul de vanzare .
sa va prezint situatia reala: este vorba de o spalatorie si vulcanizare auto , care are si un mic bufet( o cafea, un suc , o apa...) . vanzarile de la bufet se incaseaza pe casa de marcat . la fel si incasarile din prestari :spalatorie ,vulcanizare . pe langa acestea firma a comercializat si niste anvelope-cateva- (alt tip de marfa) catre firme carora l-i s-au intocmit facturi. aici aveam eu dubii legate de cele 2 tipuri de marfuri :trebuiau 2 gestiuni separate , care se descarcau separat. contabila dinaintea mea le-a tinut pe o gestiune globala. la inventarul din 31.12.2009 mai am marfuri din ambele tipuri si ma gandeam sa le impart pe gestiuni distincte, cu analitice distincte. cel mai usor e sa le las asa , dar nu stiu daca e si corect va multumesc pentru sfaturi !
Aplicare tva 9% la stoc
MIV
la 01.09 am in stoc faina, sunt un magazine en-gros, pe care o am in evidente intrata cu 24% tva.
la 31.08 am facut un inventar.
cum trebuie sa procedez de ... (vezi toată discuția)