avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general gestiune globala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

gestiune globala

in 2009 s-a tinut gestiunea global. normal trebuiau sa fie 2 gest. prog de conta le-a inreg si desc ca atare. e gresit? daca da , ce se mai poate face ?
pt una din ele s-a descarcat pe baza de facturi catre soc com , iar pt cealalta bon casa catre pers fizice . aici intervine coef mediu de adaos , dar mentionez ca gestiunile au fost tinute la pretul de vanzare .
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
vidiva, utilizator
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 17:47, 23 Martie 2010
Va rog o lamurire daca se poate! Daca evidenta se tine la pret cu amanuntul, de ce se intocmesc facturi+chitante?
sa va prezint situatia reala: este vorba de o spalatorie si vulcanizare auto , care are si un mic bufet( o cafea, un suc , o apa...) . vanzarile de la bufet se incaseaza pe casa de marcat . la fel si incasarile din prestari :spalatorie ,vulcanizare . pe langa acestea firma a comercializat si niste anvelope-cateva- (alt tip de marfa) catre firme carora l-i s-au intocmit facturi. aici aveam eu dubii legate de cele 2 tipuri de marfuri :trebuiau 2 gestiuni separate , care se descarcau separat. contabila dinaintea mea le-a tinut pe o gestiune globala. la inventarul din 31.12.2009 mai am marfuri din ambele tipuri si ma gandeam sa le impart pe gestiuni distincte, cu analitice distincte. cel mai usor e sa le las asa , dar nu stiu daca e si corect va multumesc pentru sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva 9% la stoc MIV MIV la 01.09 am in stoc faina, sunt un magazine en-gros, pe care o am in evidente intrata cu 24% tva. la 31.08 am facut un inventar. cum trebuie sa procedez de ... (vezi toată discuția)
Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul corinachivu corinachivu In cazul activitatii de comert cu amanuntul destinat persoanelor fizice, am obligatia de a detine casa de marcat fiscala si de a elibera clientului l vanzarea ... (vezi toată discuția)
Trebuie raport de gestiune?? denisa2011 denisa2011 buna ziua, la o covrigarie, productie, trebuie sa am raport de gestiune, programul nu-mi afiseaza nimic, cateva sfaturi.. va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)