In urma unui control, o persoana X , este gasita cu un minus in gestiune (produse) in valoare de 16.000 lei.In urma acestui control gestionara X, semneaza la notar, un angajament de plata, pe o perioada de 2 ani, girand cu casa daca nu plateste.
Persoana care mi-a facut reclamatie la politie, ma acuza de o suma de bani care practic nu este lipsa si care provine din gestiunea persoanei X. Daca s-ar lua procesul verbal care s-a incheiat in urma controlului, s-ar vedea ca produsele respective exista si suma de bani nu este lipsa.
Neavand cum sa intru in posesia acelui proces verbal, singura mea proba ar fi sa obtin angajamentul de plata semnat la notar de gestionara X.
Vreau sa-mi spuneti cum as putea sa obtin acel angajament si daca este legal la ce m-am gandit eu ?
Daca fac imputernicire unui avocat si obtin de la politie o hartie cum ca am un dosar penal, pot sa merg la peroana respectiva acasa si sa-i cer sa-mi dea o copie dupa acel angajament?
Persoana respectiva nu mai lucreaza la acea firma, nu este din Bucuresti si nu stiu la ce notar a semnat angajamentul.Am uitat sa spun ca as merge la politia din comuna respectiva, pentru a ma insotii la acea peroana acasa.
Ce sfaturi imi dati pentru a putea sa intru legal in posesia acelui document?
Singura varianta legala sa beneficiati de actul respectiv ca proba in dosar este sa o citati ca martor pe doamna X si/sau sa mentionati existenta documentului, pt a fi solicitat de organele de cercetare.
Si, pt a raspunde la intrebarile dvs.: hartie cum ca aveti dosar penal nu se poate emite, politia nu va poate ajuta sa mergeti acasa la persoana respectiva.
Teoretic, ar trebui sa faceti precizarile si indicarea documentelor ce pot constitui probe in aflarea adevarului organelor de cercetare si urmarire penala. Acestea, in temeiul prevederilor art. 1 C.p.p.("....nici o persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penala"), ale art. 3 C.p.p. (obligatia organelor penale in aflarea adevarului) si al rolului activ stipulat in art.4 al aceluiasi cod, ar trebui sa dispuna identificarea, gasirea si analiza documentelor care conduc la aflarea acestui adevar, inclusiv a celor invocate de dvs.
Daca este un dosar penal inregistrat si organul de cercetare penala nu vrea sa verifice/solicite ce solicitati dvs. respectiv sa solicite acel angajament adresati-va cu cerere la procurorul care supravegheaza UP. Ar fi bine sa va angajati un avocat inca din faza de UP.
Succes!
Inselaciune
bogdan12
buna ziua,
pana in luna februarie a acestui an am lucrat la un partener vodafone. Eram reprezentant de vanzari si incheiam contracte de telefonie mobila cu ... (vezi toată discuția)