camicris a scris:
normal ar fi sa lase amandoua posibilitatile de admitere in magistratura.
eu stiu ca celor cu INM-ul li se pare ca sunt dezavantajati, dar sa gandim si in felul urmator.
in timp ce unii(nu zic toti, dar marea majoritate) stateau acasa pe banii parintilor si se pregateau de zor(cunosc cateva persoane dintre colegii mei de facultate), altii munceau pe branci sa-si intretina familia.
acum cand unii dintre noi avem familii( si aici ma refer la copii) e mai greu sa pleci de acasa, mai ales ca mama, si sa stai pe la scoli.
una este sa dai examen pe post si te duci acolo, dar stii ca ramai acolo, alta este sa te plimbi cu cortu pana esti definitiv.
Cine are copii intelege f. bine acest aspect.
Categoric nu e deloc plăcut să fii nevoit să te muţi, să pleci la sute de km distanţă, având copil acasă. Gândeşte-te însă că în cazul examenului cu 5 ani, măcar ştii clar unde vei ajunge, în momentul în care ai luat examenul şi ai locurile în faţă, e ceva cert. ªi poţi alege: mergi sau nu mergi.
În schimb, la INM, odată luat examenul, n-ai de unde să ştii unde vei ajunge, ştii doar că va trebui să te muţi de mai multe ori, fără a avea garanţia că în final vei ajunge acasă.Trebuie să te obişnuieşti cu ideea şi să mergi înainte, dacă asta vrei cu adevărat. Fii convinsă că au trecut şi prin INM persoane care aveau copii, sau li s-au născut în timpul INM-ului.
Pe de altă parte, cum am mai spus, majoritatea celor care intră la INM e formată din oameni care au câţiva ani de practică în domeniu, n-au fost tocmai ţinuţi în puf de părinţi.
Până la urmă, fiecare îşi face planul în funcţie de priorităţi. Din păcate nu le putem avea pe toate.
Baftă.