avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Ori familie, ori cariera in magistratura ! Nu poti sa performezi la amandoua odata .Doar asa, sa te iluzionezi. Statistica divorturilor in acest domeniu profesional vorbeste de la sine. E trist. Exista o scapare : sa ai sot/sotie magistrat, ca si tine, probabil .:(
juliano a scris:

Ori familie, ori cariera in magistratura ! Nu poti sa performezi la amandoua odata .Doar asa, sa te iluzionezi. Statistica divorturilor in acest domeniu profesional vorbeste de la sine. E trist. Exista o scapare : sa ai sot/sotie magistrat, ca si tine, probabil .:(

hai ma lasi ....cu teorii de-astea de doi lei.
totul tine de respectul fata de partner, nu neaparat de iubire.daca iti respecti partenerul de viata il sprijini in tot ceea ce face si esti alaturi de el la bine si la greu.
aici se cern adevaratele caractere.
camicris a scris:

normal ar fi sa lase amandoua posibilitatile de admitere in magistratura.
eu stiu ca celor cu INM-ul li se pare ca sunt dezavantajati, dar sa gandim si in felul urmator.
in timp ce unii(nu zic toti, dar marea majoritate) stateau acasa pe banii parintilor si se pregateau de zor(cunosc cateva persoane dintre colegii mei de facultate), altii munceau pe branci sa-si intretina familia.
acum cand unii dintre noi avem familii( si aici ma refer la copii) e mai greu sa pleci de acasa, mai ales ca mama, si sa stai pe la scoli.
una este sa dai examen pe post si te duci acolo, dar stii ca ramai acolo, alta este sa te plimbi cu cortu pana esti definitiv.
Cine are copii intelege f. bine acest aspect.

Categoric nu e deloc plăcut să fii nevoit să te muţi, să pleci la sute de km distanţă, având copil acasă. Gândeşte-te însă că în cazul examenului cu 5 ani, măcar ştii clar unde vei ajunge, în momentul în care ai luat examenul şi ai locurile în faţă, e ceva cert. ªi poţi alege: mergi sau nu mergi.

În schimb, la INM, odată luat examenul, n-ai de unde să ştii unde vei ajunge, ştii doar că va trebui să te muţi de mai multe ori, fără a avea garanţia că în final vei ajunge acasă.Trebuie să te obişnuieşti cu ideea şi să mergi înainte, dacă asta vrei cu adevărat. Fii convinsă că au trecut şi prin INM persoane care aveau copii, sau li s-au născut în timpul INM-ului.

Pe de altă parte, cum am mai spus, majoritatea celor care intră la INM e formată din oameni care au câţiva ani de practică în domeniu, n-au fost tocmai ţinuţi în puf de părinţi.

Până la urmă, fiecare îşi face planul în funcţie de priorităţi. Din păcate nu le putem avea pe toate.
Baftă.

cip3118 a scris:

camicris a scris:

niciodata nu au afisat asa de repede ordinea de zi solutionata.

Asa este. Poate aparea si in jurul orelor 20:00 sau daca nu maine. Ce mai conteaza, important e ca se da dupa scandalul cu INM-ul. Si eu tot de 5 decembrie stiu dar nu e 100%. Asteptam si vom vedea.

Ma pui in tema despre ce scandal cu INM-ul e vorba?
artax a scris:

Penalul special e usor de parcurs, are un " fir rosu", nu iti va pune probleme, o sa-l faci foarte repede. Cu "uitatul", nu e de mirare, e volum mare de informatie, si , in penal, e informatie cu care nu lucrez de obicei, de aceea e in mare masura exercitiu de memorie si de logica. De civil te lovesti la munca , dar si acolo in mica masura, sigur , asta daca nu cumva profesezi avocatura, caz in care avantajele sunt reale...Sa memorezi textele de lege...un plan ambitios, daca poti face asta e ca si cum ai avea codul cu tine, rezolvi si teorie si spete. Doar ca unele ( nu putine) intrebari nu sunt strict pe cod, sunt din " doctrina a solutionat chestiunea", si aici, cum ne e norocul, depinde dupa ce carte am lucrat.
M-am gandit inainte de a face penalul la varianta cu memoratul, dar nu sunt in stare, asa ca am mers pe invatat clasic, text de lege din cod + "buchisire" din carti...
Cam asta e ,cand voi ajunge cu recapitularea la penal, am sa vad ce a ramas...
Succes si:coffee: si :luck:
multumesc de sfaturi, stiu ca memorarea e un plan ambitios dar am observat ca in multe grile este absolut necesar sa cunosti exact textul de lege, apoi vine si interpretarea odata ce cunosti toate elementele. Am citit ceva din Tudorel dar insuficient, sper sa reusesc sa acopar tot.Cateodata ma cuprinde disperarea si am senzatia ca nu o sa termin, alteori sunt plina de incredere. Dar cred ca nu sunt singura care se confrunta cu astfel de stari. MULT SPOR TUTUROR!:luck:

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)