artax a scris:
Pentru a dobandi statutul de magistrat, "aspirantul " trebuie sa aiba cateva calitati esentiale, native, ca sa se gandeasca la meseria asta, apoi sa indeplineasca niste conditii prealabile ca sa se poata inscrie la concurs, apoi sa impace efortul urias de pregatire didactica cu serviciul, familia , pana la urma cu viata, care trece zi dupa zi in asteptarea " magistraturii" (efort facut de unul singur, cu cartile si codurile imprastiate pe langa masa__pe mine ma inteaba fiica-mea cea mica cum pot citi din mai multe carti deodata), toate astea dupa ce acumuleaza 5 ani de vechime, cand multi dintre cei din jur intreaba cu suficienta " ce-ti mai trebuie, ai scoala, servici, familie , nu ti-e bine cu ce ai realizat?..."
Uitati-va la noi ! Chiar noi suntem astia, chiar noi facem tot efortul asta, si suntem dispusi chiar sa ne luam lumea-n cap pentru a fi navetisti cine stie unde, chiar sa renuntam la linistea si confortul vietii de familie , pentru o meserie care nu stim cum e , ci doar cum o visam sa fie...Ei bine, eu cred ca suntem puternici, si verticali, si sistemul ar fi castigat cu oameni atat de determinati!
Pana am luat decizia de a da la magistratura nu eram impacata cu mine insami desi cum spuneai si tu am familie, camin, copii, job desi nu extraordinar.
Dar asta am visat intotdeauna si nu am vrut sa accept ca nici macar nu am incercat, pana acum nu s-a putut din diverse motive: media la licenta, apoi au aparut copiii si uite asa au trecut anii. Nu am vrut sa ajung o frustrata care peste ani sa le reproseze celor dragi ca si-a sacrificat cariera ca sa fie cu ei.
La fel ca si Camicris sunt de parere ca o casnicie care se bazeaza pe respect, incredere si nu in ultimul rand dragoste trece peste toate hopurile. Pe mine si sotul meu greutatile ne-au legat si mai mult si in 10 ani de casnici nu au fost putine.
Da, sunt o norocoasa am langa mine un barbat puternic, care m-a inteles si ma sustine. Deci draga Juliano ori nu esti casatorit/a cu cine trebuie ori nu ai familie.
Si da Artax de oameni ca noi e nevoie. Asa ca nu pot decat sa va urez tuturor celor de pe forum multa bafta si sa dea Domnul sa fim cu totii la sfarsit printre invingatori.