Buna ziua,
Am un credit in derulare pe care l-am luat in 2007,am platiti la timp aproape toate ratele,dar din ianuarie 2010 eu nu mai lucrez.Dupa ce am anuntat,dar cred ca degeaba -pt ca ieri am fost sunata de un reprezentant al bancii care mi-a spus ca am 95 de zile de intarziere si voi fi executata silit.Am mentionat din nou ca nu mai lucrez,si mi s-a reprosat ca nu am anuntat mai devreme.Eu cu fostul angajator sunt in litigii si abia saptamana viitoare intru in posesia actelor doveditoare incetarii contractului de munca(acte cerute de reprezentantul bancii).Cat timp am la dispozitie pana sa demareze procedura?Pot schimba datele problemei cu actele doveditoare incapacitatii de plata?Va rog sa ma ajutati!Multumesc!O zi buna!
In mod normal banca este interesata sa isi recupereze suma imprumutata (cu tot cu dobazi si...penalitati). In ultima perioada, am observat din dosarele pe care le am cu diversi debitori ca banca nu mai lucreaza cu firme de recuperari ci...pleaca singura in executarea silita, prin executorul bancar..propriu.
So: banca este interesata sa isi recupereze banii imprumutati...asa incat va astepta mai mult de aceasta perioada de 95 de zile pentru a demara procedura de executare.
Tineti aproape de ei, mergeti personal cu diverse adrese prin care va expuneti problema, luati tot timpul o confirmare si pe exemplarul dvs. privitor la cererile lasate la ei.
Dar trebuie sa intelegeti: pe ei nu-i intereseaza actele prin care sa le aratati ca nu aveti niciun loc de munca. Daca se va intampla asa, vor pleca imediat in executarea silita.
Doar daca intre timp v-ati schimbat locul de munca, puteti incerca sa cereti o reesalonare...in termenii pe care ii veti negocia direct cu banca.