avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract consultanta de management fara pret stipulat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract consultanta de management fara pret stipulat?

Se poate incheia un contract intre consultant si o firma beneficiar, pentru consultanta in managementul afacerii, fara a fi specificat in acest contract un pret al serviciilor? Suma lunara poate varia, deci mentionarea uneia fixe in contract nu este posibila.

Puteti oferi un exemplu de articol din contract privind pretul, unde se mentioneaza ca va fi stabilit lunar la facturare?
Cel mai recent răspuns: Mihai223 , utilizator 11:00, 23 Noiembrie 2013
Buna ziua,

consider ca trebuie sa indicati o modalitate de calcul a onorariului respectiv.
Este nevoie de asta atat din considerente practice (trebuie sa poti determina intinderea obligatiei de plata) cat si din coniderente juridice - art. 1226(2) N.C.civ. arata ca obiectul obligatiei trebuie sa fie macar determinabil, sub sanctiunea nulitatii.
Prin urmare, va sfatuiesc sa indicati o modalitate de calcul a onorariului.

Costi Boncu
Nu se poate incheia un contract fara sa existe pretul stipulat in el sau macar modul de calcul al pretului (tarifului) la data emiterii facturii. Fiind consultanta va recomand sa stabiliti un tarif orar in cazul in care nu puteti stabili un tarif lunar. In functie de prestatiile pe care le efectuati, in factura veti inscrie tariful orar X nr de ore efectuate = pretul final.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
va multumesc pt raspunsuri !!

Alte discuții în legătură

Tarif expert alina_25 alina_25 Care este in medie tarif un expert pentru expertiza 4 hectare pamant extravilan pentru o iesire din diviziune (vezi toată discuția)
Factura servicii soft orientate catre client frem frem Buna, Firma mea emite lunar factura de servicii soft orientate catre client in baza unor contracte. La final de luna emitem factura cu suma stabilita in ... (vezi toată discuția)
Despre frecventa emiterii facturilor in cazul unui contract hendry hendry Am o intrebare legata de frecventa emiterii facturilor de catre un furnizor de servicii de marketing catre clientii sai. Contractul prevede ca prețul convenit ... (vezi toată discuția)