avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Consultanta in vederea reducerii costurilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Consultanta in vederea reducerii costurilor

Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma ajutati cu informatii cu privire la cadrul legal in care pot desfasura o activitate. Ca sa intelegeti mai bine ce vreau defapt sa aflu o sa incep cu o mica descriere a mea. Momentant lucrez ca si logistics planner la o firma de distributie nationala. Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si am un curs postuniversitar de Manager de Securitate ( Nu se refera la SSM, ci strict la cadrul legal al Legii 333 ). Anterior locului actual de munca am lucrat 3 ani ca si Agent Operativ si de Control la o firma de paza, alti 2 ani ca si Planner si Coordonator intr-o firma de transport persoane ( clasa business - rent a car cu limuzine de lux ), iar anterior acestor 5 ani, am lucrat 3 ani pe diverse posturi operative/ de servicii ( vanzari, consultanta). De 5 ani studiez (autodidact) logistica, distributia, Lean planning, Six Sigma, Marketing aprofundat, iar impreuna cu experienta acumulata, am ajuns la concluzia ca as putea deschide o societate comerciala care sa imi aduca profit din toate acestea. Ideea este ca as dori sa ofer un fel de consultanta in reducerea costurilor, dar aceasta sa se adreseze deocamdata strict firmelor de nivel mediu. Ma gandesc la o activitate care sa propuna firmelor proiecte de reducere a costurilor personalizate, care sa implice in acelasi timp sondaje pe teren si un fel de audit, mai putin pe partea economica si mai mult pe partea operativa, unde dupa parerea mea se pierd cele mai multe resurse. Auditul s-ar desfasura ca si observare al modului de lucru. Care credeti ca ar fii cadrul legal, cel mai convenabil ca si pret ( fara multe autorizatii si avize), deoarece pentru inceput, inocularea acestei idei la nivelul SRL-urilor medii din Romania va fii foarte grea, fapt care ma face sa cred ca pentru inceput nu voi avea foarte multi clienti. Studiile mele sunt suficiente pentru asa ceva ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: intabulare , utilizator 12:20, 21 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
SRL neplatitor de TVA, microintreprindere cu 3% . E cea mai avantajoasa optiune in cazul serviciilor.
Orice forma de PF implica 16% impozit+ 5.5 %CASS+10.5% CAS. Nu ramaneti cu nimic. Si riscuri foarte mari, pentru ca raspundeti cu averea personala.
~ Conținut șters la cerere ~
Poate fii microintreprindere cu 3% fara a fii SRL-D ? Pentru ca din cate stiam, SRL-D nu poate avea ca obiect de activitate Consultanta afaceri si management.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen - servici de asistenta logistica si productie ContSters384057 ContSters384057 Un italian doreste sa deschide o microintreprindere (in forma de SRL) in Romania care va face servicii de asistenta pentru logistica si pentru productie cu un ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit(microintreprindere) lcdragomir lcdragomir Buna seara. Am un SRL, cod CAEN 7022-consultanta in afaceri si management. a) Desfasor activitati preponderente de audit ptr. sisteme de management(ISO ... (vezi toată discuția)
Schimbare vector fiscal eyecatcher eyecatcher Buna ziua. Detin un SRL cu plata impozitului pe profit 16%, platitor de TVA si raportare trimestriala. As dori sa trec pe microinreprindere (impozit 3%), ... (vezi toată discuția)