avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri freelancer in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri freelancer in CIC

Buna ziua!

Daca ma aflu in CIC pot obtine venituri din freelancer fara a mi se stopa indemnizatia? sau se aplica si in acest caz regula ca nu am voie sa obtin venituri anuale mai mari de 1500 RON sau echivalent?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florina-Corina , utilizator 11:05, 3 Martie 2015
In CIC nu aveti voie sa prestati servicii, in principiu. S-a modificat legea, si lasa 3.000 de lei pe AN, daca nu ma insel. Nu 1500 de lei pe luna.
Pe perioada cat sunteti in CCC puteti cumula indemnizatia lunara cu venituri din activitati profesionala in limita a 3.000 lei pe an calendaristic.
art.16 din OUG 111/2010
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

ISR = indicatorul social de referinta care are o valoare de 500 lei.
Multumesc frumos pentru raspuns!
E clar atunci, max 3000 ron pe an! (eu stiam 1500)

Alte discuții în legătură

Poti avea venituri in concediu crestere copil? Mariaromania Mariaromania Este adevarat ca acum poti avea venituri in timpul concediului crestere copil? Orice fel de venituri in limita a 3000lei/an? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil silviub1234 silviub1234 In prezent ma aflu in concediu crestere copil pentru 2 ani si primesc indemnizatie crestere copil de 750 ron. Am citit ca am dreptul sa inregistrez venituri de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil soricanicoleta soricanicoleta in perioada de concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani parintele mai poate beneficia de alte venituri,respectiv dividende cuvenite (vezi toată discuția)