avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare catre clienti si facturi primite de la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare catre clienti si facturi primite de la freelanceri

Buna ziua
Va rog sa-mi acordati sprojin in lamurirea unor probleme. Doresc sa prestez servicii catre clienti din Ue si tari non UE. Mentionez ca firma este neplatitoare de tva in Romania, dar inscrisa in ROI pentru prestarile catre/din UE. In acest sens va rog sa-mi precizati:
1. Cum facturez catre clienti UE inscrisi in ROI?
2. Cum facturez catre clienti UE neanscrisi in ROI ?
3. Cum facturez catre clienti din afara UE ?
(d.p.d.v al TVA-ului)
In realizarea obiectului de activitate apelez la freelanceri care imi factureaza (de data aceasta am calitate de beneficiar al serviciilor) si pot intalni urmatoarele situatii:
1. Freelancer /UE inregistrat in ROI
2. Freelancer/ UE neanregistrat in Roi,
3. Freelancer din alte tari non UE
Va rog sa-mi comunicati ce obligatii am referitor la acestia din punct de vedere al TVA-ului, daca sunt obligati sa-mi puna la dispozitie certificat de rezidenta fiscala si daca pentru veniturile obtinute de ei in Romania trebuie sa depun la fisc contractele intocmite cu ei , sa declar si sa platesc impozitul pe veniturile obtinute.
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: floreamariana , utilizator 15:34, 19 August 2016
Cu siguranta se afla printre dvs persoane care s-au confruntat cu aceste spete, astept raspunsurile dvs cu interes. Multumesc

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)
Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)