avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot tine contabilitatea la firme?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot tine contabilitatea la firme?

Imi puteti spune daca un contract de subcontractare cu un expert contabil autorizat iti permite ca firma de consultanta si management in afaceri sa tini contabilitatea la firme in 2017?.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:23, 2 Martie 2017
legea contabilitatii:

Art. 10. -

(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România

Deci nu se poate. Chiar d-voastra spuneti ca de fapt conduceti contabilitatea fara a fi autorizat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati inteles, este o intrebare legata de modul in care se poate colabora cu un expert contabil fara a fi nevoit sa deschizi o firma cu el in calitate de asociat.
sarai a scris:

Nu ati inteles, este o intrebare legata de modul in care se poate colabora cu un expert contabil fara a fi nevoit sa deschizi o firma cu el in calitate de asociat.



Dupa parerea mea nu se poate, fiind o societate externa (neautorizata de CECCAR).

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu să existe contract între srl și persoana care se ocupă de contabilitate? dani_491 dani_491 Buna ziua, Sunt administratorul unui SRL, a carui contabilitate este tinuta de o persoana din familie (cu atestat de contabil, insa neautorizata CECCAR), ... (vezi toată discuția)
Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Tinerea evidentei contabile adrianabresug adrianabresug o firma a carei cifra de afaceri este peste 100.000 euro este obligata sa aiba angajati ?Mentionez ca e vorba de vanzare cu ridicata tamplarie lemn e care se ... (vezi toată discuția)