avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Venituri fara organizare juridica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Venituri fara organizare juridica

In ultimii 2 ani am avut venituri din diferite colaborari cu site-uri de freelanceri (fiverr ,upwork etc) unde am oferit servicii de graphic design ,editare video etc.Stiu ca o activitate daca are caracter de continuitate trebuie inregistrare juridica ,insa nu am avut.
Veniturile le-am declarat anual prin declaratia 201 ,am primit decizii de impunere ,am platit impozit ,CAS si CASS ,nu am dedus nici un leu.
Acum mi-am facut PFA .Am intrebat la Anaf daca poate sa existe vreo sanctiune pentru aceasta situatie insa nu au stiut sa imi raspunda.Mi-au spus ca am facut bine ca le-am declarat.
Exista vreo posibila sanctiune pentru aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:45, 8 Noiembrie 2018
Din moment ce ati declarat tot in d201 anual, nu cred ca au de ce sa se lege. Acum cu declaratia unica e bine ca ati inregistrat pfa-ul.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc emiliasv emiliasv Buna ziua , Sunt angajata la o firma ,unde indeplinesc conditiile pentru a beneficia de indemnizatie ccc. Problema este ca in paralel am obtinut venituri ... (vezi toată discuția)
Declaratia 201 DianaGherea DianaGherea Buna ziua. Am un PFA CAEN 6201 (realizarea software la comanda). Am lucrat doar cu clienti din strainatate si tot ce am incasat, am incasat prin contul ... (vezi toată discuția)
Declararea veniturilor din strainatate ca si freelancer Freelancer26 Freelancer26 Buna ziua! As dori sa intreb cum isi poate declara veniturile si cum isi poate plati contributiile un Freelancer in Romania. Proiectele se obtin prin ... (vezi toată discuția)