avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatiu lângă bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatiu lângă bloc

Buna ziua. Ma intereseaza in ce masura este corect sa pui beton, să construiești o rampă pt masina lângă bloc fara sa ai acte in acest sens. Este un spațiu comun situat în spatele blocului. Exista posibilitatea ca locul respectiv sa fie cumpărat dacă se află în afara imobilului, nu constituie parcare, nu e cale de acces în scara. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Anastasia051010 , utilizator 10:28, 1 Iunie 2019
verificati regimul juridic al terenului.
spatiul respectiv fie este domeniu public, fie este parte din terenul aferent blocului - caz in care are regim de coproprietate a tuturor celor care detin apartamente in bloc.
pentru aceasta ultima situatie, este necesar acordul coproprietarilor pentru folosirea lui in mod exclusiv.
Buna ziua! Am verificat intre timp , a fost loc pt garaj cu multi ani in urma, primăria a decis ca nu este in regula sa fie amplasate acolo cele 2 garaje Si au decis să le elimine. Astfel, ca cei 2 vecini, unul din blocul unde locuiesc si altul din scara alăturată, au decis să pună individual bani si sa refacă temelia acelui loc. Primăria nu intervine desi este spațiul comun, nu este arondat nici unei persoane. Si cu toate astea, cei 2 vecini își atribuie drepturi care nu le aparțin, inclusiv amenintandu-ma sa nu mai parchez masina pe locul respectiv ca o va distruge. Pot depune plângere în acest sens? Totusi este ilegal sa-ti întrebuințezi un spațiu fara sa ai acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
Eterna intrebare : spatiul din fata garajului personal , garaj ... serpe66 serpe66 Spatiul/Parcarea din fata garajului personal si blocarea/obstructionarea caii de acces Deci : Garajul proprietate personala se afla sub un bloc. Vizavi de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la trotuar in spatele blocului AdrianaG1418 AdrianaG1418 Buna ziua, prin AP locatarii au cerut la primarie amenajarea unui trotuar ce traverseaza spatiul verde din spatele blocului. Initial am primit raspuns ... (vezi toată discuția)