avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiu comun/vecini bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiu comun/vecini bloc

Buna seara. Am urmatoarea situatie in blocul in care locuiesc: este un bloc noi construit intr-o zona de case, un bloc cu 12 apartamente si garsoniere. Blonul nu are subsol si nici alte spatii depozitare.In scara blocului la parter, exact sub scari este amplasat un hidrofor + un bazin de acumulare pentru alimentarea cu apa. Acestea au fost instalate de cel care a construit blocul, insa de cand locuiesc eu nu am fost functionale. A fost o perioada cand s-a solicitat punerea lor in functiune, dar au fost apartamente care s-au opus. In acest moment in spatiu respectiv, care este mai mare decat suprafata celor 2 instalatii(hidrofor+bazin) si-a depozitat diverse lucruri personale vecina de la unul dintre apartamentele de la parter. In prima faza era cu apartamentul in renovare si am speram ca la finalizarea renovarii va elibera spatiul respectiv - fiind la intrarea in bloc primul impact e care-l ai este de mare dezordine si, pe alocuri, mizerie. Au mai fost vecini care i-au spus sa rezolve, insa mare parte din ele au ramas pe loc(cutii goale de la diverse echipamente, sticle de plastic, resturi de faianta murdara, resturi de materiale de constructii puse in diverse pungi/galeti etc). Saptamana trecuta proprietarul celuilalt apartament de la parter a lasat o nota la avizier in care era rugata sa elibereze spatiul de lucrurile personale - asta fara ca vecinul sa-si revendice in vreun fel spatiul acela - pur si simplu doar pentru a ramane liber si curat. Vecina a avut o reactie tumultoasa si drept raspuns si-a ingramadit respectivele lucruri pe jumatate din spatiul respectiv, considerand ca i-a eliberat celuilalt apartamanet "1/12 din spatiu comun"(exact asa a fost exprimarea).
Intrucat nu avem asociatie de proprietari(majoritatea a votat sa nu facem asociatie, in momentul de fata impartirea cheltuielilor - apa, lumina scara, femeie de serviciu- fiind facuta de catre un alt vecin), va rog sa-mi spuneti in ce mod putem rezolva situatia aceasta de a scapa de depozitarea lucrurilor personale pe sacara blocului.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari refuza sa actioneze AndraCristiana AndraCristiana Buna ziua, Sunt proprietar al unui apartament la ultimul eraj al unui bloc, parte dintr-un complex rezidential construit acum cativa ani. Din momentul in care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la parterul unui bloc cu 2 etaje si 6 apartamete. ... Ana Maria 91 Ana Maria 91 Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc cu 2 etaje si 6 apartamete. Un vecin a inchis la parter un spatiu pe casa scarii in fata usii mele ,lucruri ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial, scarii elicoidale si ordonante Georgian Chi Georgian Chi Buna ziua ! Sunt propietarul unui spatiu comercial mic, o bijuterie. Acest spatiu se afla la parterul unui bloc construit in anii 30. Spatiul meu este format ... (vezi toată discuția)