avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de prestari servicii pentru cenzor Asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de prestari servicii pentru cenzor Asociatii de proprietari

Buna ziua,

Pot incheia contract de prestari servicii cenzorat pe persoana fizica autorizata cu cod caen 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management?

La autorizare se depune la ONRC copia dupa diploma de licenta in domeniu economic sau juridic. Dar din punct de vedere fiscal nu mai este obligata Asociatia sa retina impozitul si contributiile, ci acestea se vor plati pe PFA.

Pot desfasura activitatea independenta (cu respectarea conditiilor impuse de Codul fiscal) pe baza principiului "ce legea nu interzice, permite"?

Legea 196/2008 prin art. 46 alin. 2 specifica: Dacă dintre membrii asociației de proprietari nu se poate alege un cenzor, atunci adunarea generală a proprietarilor mandatează comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociației de proprietari, persoană fizică cu studii superioare în domeniul economic sau juridic ori persoană juridică cu domeniul de activitate contabilitate, audit financiar sau consultanță în domeniul fiscal, pe bază de contract individual de muncă sau, după caz, contract de prestări de servicii.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 09:21, 14 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca asociatia vrea, puteti !

Alte discuții în legătură

Firma cenzorat pentru asociatiile de proprietari cameliafrasin cameliafrasin Buna ziua, Sunt interesata sa stiu ce presupune sa detii o firma care sa se ocupe doar de cenzorat pentru asociatiile de proprietari? Conform noii legi a ... (vezi toată discuția)
Cenzor ionelpascaru ionelpascaru legea 196/2018, la art 46 alin 2 zice: \"Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege un cenzor, atunci adunarea generală a ... (vezi toată discuția)
Angajare cenzor extern pt asociatia de proprietari MihaiBvn MihaiBvn Buna seara, Am nevoie de o clarificare. La sedinta initiala de constituire a asociatiei s-a ales un cenzor extern, cu un salariu net de 350 RONi, caruia, in ... (vezi toată discuția)