avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament afectat termic din cauza izolatie spatiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament afectat termic din cauza izolatie spatiu comun

Buna ziua,

Apartamentul este situat la etajul 1, sub el fiind intrare exterioara bloc, holul blocului fara sursa de incalzire si un spatiu comercial.
Problema cea mai serioasa este pe partea de intrare exterioara si hol bloc, deasupra fiind baie si bucatarie, iar la nivelul gresieie este groaznic in perioadele cu temp scazute.
In acel spatiu, pe care il consider comun sunt si niste fire si instalatii care apartin tuturor, probabil si o izolatie sau nu....

Care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii urmez sa pot rezolva aceasta situatie -- o izolatie eventual tavan parter (intrar ext bloc si hol bloc)
Cine suporta aceste costuri si de ce am nevoie ca sa demarez aceasta operatiune. (Aprobari, avize etc.)
Fiind vb de spatiul comun, care sunt obligatiile asociatiei de proprietari?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:10, 5 Decembrie 2019
Puteti solicita administrației sa instaleze un calorifer la intrarea în bloc si schimbarea usi cu geam termopan care ar aduce un confort tuturor locatarilor.
Puteti izola dvs cu acordul asociatiei.
Asociatia nu este obligata sa izoleze acolo.
Este vb de spatiu comun care imi afecteaza confortul termic. Vreti sa ziceti ca nu are nici o implicatia asociatia --> calorifer, reabilitare (izolatie)??
Multumesc.

vali m a scris:

Puteti izola dvs cu acordul asociatiei.
Asociatia nu este obligata sa izoleze acolo.

Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
Alina_terasa, utilizator
Calorifer ar fi treuit sa existe la intrarea in bloc. Daca era si a fost scos, puteti sa le cereti sa-l monteze la loc.Blocurile vechi aveau aceste calorifere...
Dar nu puteti sa le cereti sa se izoleze peretii interiori, adica tavanul din holul de la intrare.
Ca de obicei, trebuie sa existe un compromis, depinde de dvs. cum il gestionati.
Partea interesata sunteti dvs.! Daca puteti determina com. as. prop. sa va jute, este super ok. Oricum, dvs. trebuie sa aveti initiativa, iar executarea unui tavan fals in acele spatiu - adevarat, este spatiu comun - nu cred ca ar costa o avere, insa confortul termic o sa-l simtiti imediat.
Lucrarea propriu-zisa o puteti executa si in aceasta perioada, in doar cateva ore, chiar cu un singur meserias si un pachet de placi de polistiren expandat - cu grosimea de 10 cm.
Sa nu puneti grosime mai mica.
Succes!

Alte discuții în legătură

Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Izolare apartament prin beci talossmn talossmn Buna seara, supun atentiei dv. urmatorul caz: vecinul de la unul dintre apartam.de la parterul blocului in care locuiesc, doreste sa- si izoleze apartam. ... (vezi toată discuția)
Mi se reduce înãþimea garajului din cauza anvelopãrii termice seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Vă rog să mă consiliaţi în următoarea problemă: Sunt proprietarul unui garaj situat nivelul solului la parterul unui bloc Garaj+Parter+4. Prin ... (vezi toată discuția)