avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata orelor de munca in zilele de sambata, duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor de munca in zilele de sambata, duminica

Buna ziua!
As dori sa-mi raspundeti la urmatoarele:
Daca la societatea unde lucrez programul de munca este de7 respectiv ,6,5h/tura, in zilele obisnuite, lucrându-se si sambata si duminica 8 si 7h pentru a se ajunge la nr total de ore din luna respectiva, cum se vor plati orele din zilele de week-end? Precizez ca într-o luna avem doar 4zile libere,adica 2wkd.Este corect, conform CM?
Daca potrivit acestui program se efectueaza ore suplimentare,cum se vor plăti acestea?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 5 Octombrie 2018
1. Potrivit actualelor reglementari - aplicabile sectorului privat - , pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

3. Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim al sporului la salariu acordat pentru munca in zilele de repaus saptamanl , ci dispune ca acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Astfel, sporul poate fi stabilit in suma fixa sau in cota procentuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea muncii avocatnetforumuser avocatnetforumuser E legal sa lucrezi 6 nopti pe saptamana a cate 7h si sa primesti doar doua libere fara alte beneficii? M-ar ajuta articole care contravin regulii sau acopera ... (vezi toată discuția)
Nelamurire despre plata zilelor de week-end traian5566 traian5566 Care sunt conditiile in care sambata si duminica se plateste dublu? Lucrez la un liceu special, am un program de 12/24 si de mai bine de 20 de ani nu se mai ... (vezi toată discuția)
Munca in ture si sporul pentru weekend scorpio78 scorpio78 Buna dimineata Programul meu de lucru este in ture inclusiv in zile de weekend si noaptea. Angajatorul din cate stiu face raportarea la ITM pentru timpul de ... (vezi toată discuția)