avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, Andrieș Remus este numele meu și sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, Andrieș Remus este numele meu și sunt din Constanța. ...

Bună ziua, Andrieș Remus este numele meu și sunt din Constanța. Aș dori dacă mă puteți ajuta cu un sfat. Astăzi am găsit în cutia poștală o recomandata de la oficiul poștal de care apartin. Am fost la respectivul oficiu poștal pentru a vedea despre ce este vorba. Am constatat ca este un plic de la poliția locală cu un PV pentru o amenda pentru parcare neregulamentară încadrată la art. 39/1 din OUG 195/2002. PV-ul este întocmit pe 21.04.2024, fapta a fost constata la data de 27.01.2024. Plicul a fost primit de oficiul poștal conform ștampilelor la data de 24.04.2024, a ajuns la adresa mea la data de 25.04.2024, din cauză faptului ca nu am fost acasă până în data de 02.05.2024 nu am putut ridica acest plic. Întrebarea ar fi dacă pot face contestație pentru faptul ca nu am primit nici o altă notificare până la aceasta din urmă și mai ales să contest faptul ca de când a fost constatată fapta până la întocmirea procesului verbal au trecut mai mult de două luni. Vă multumesc
Cel mai recent răspuns: Andries Remus , utilizator 12:26, 3 Mai 2024
Puteți face, dar nu veți avea câștig de cauza, nu trebuia sa primiți nici o alta notificare, iar termenul respectiv e de 6 luni, nu 2 luni.

Iar sancțiunea nu e pentru parcare neregulamentară, ci pentru necomunicare date. Amenda e destul de mare și nu se poate plăti la jumătate.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
latka, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns. Totodată această notificare de a declara datele celui care a condus mașina nu am primit-o. Ar fi trebuit așa cum am citit într-un alt răspuns de-al dvs să vină prin poștă, ceea ce nu s-a întâmplat. Nu știu cum aș putea să vă atașez o poză cu PV-ul ca să înțelegeți mai bine speța. Poate nu m-am exprimat corect.
Eu nu va contrazic, însă e posibil ca și atunci când v-a fost trimisă notificarea de a da datele să nu vă fi găsit posta. Se retine acel plic doar 10 zile. Asta ar fi suficient pentru poliție să probeze că a îndeplinit procedura de comunicare a solicitării. Verificați la poștă. Art. 39 din Oug 195/2002 la acea solicitare de date de identificare se referă.

Mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? bună ... CBM CBM Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? Bună ziua! Astăzi, în zi legal liberă,03 Mai, am parcat pentru fix 5 minute ( după ceas) într-o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am gasit afisat un pv pe numele meu cu amenda de 9 ... Ancasorana Ancasorana Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio ... (vezi toată discuția)