avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Sunt angajata de o luna la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Sunt angajata de o luna la o întreprindere individuala ...

Bună ziua. Sunt angajata de o luna la o întreprindere individuala și trebuie să lucrez 2 week-end-uri pe luna. Patronul a zis ca imi plătește dublu acele ore. La lichidare însă am constatat ca nu mi le-a plătit și când am întrebat mi-a spus ca acele 2 week-end-uri lucrate sunt incluse în salariul net lunar. Vreau sa știu cum este corect cf legii, sa fie plătite acele ore? Practic salariul meu net este pt 160 / 168 ore pe luna, dar eu lucrez cu 20 ore în plus pe luna. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 3 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! se pot socoti ca fiind zile de concediu week-endurile? ... Luky lucy Luky lucy Buna! Se pot socoti ca fiind zile de concediu week-endurile? Adică angajatorul vrea sa ma cheme sa reîncep serviciul în zi de week-end. Este permis? (vezi toată discuția)
Ore prestate sambata Mioara.B Mioara.B Buna ziua! Un angajat lucreaza luni- vineri 8-16. Sambata la ora 12 este solicitat sa vina la serviciu timp de 3 ore- accepta.Cum ii consider cele 3 ore? Munca ... (vezi toată discuția)
Plata orelor de munca in zilele de sambata, duminica Nikokoleta Nikokoleta Buna ziua! As dori sa-mi raspundeti la urmatoarele: Daca la societatea unde lucrez programul de munca este de7 respectiv ,6,5h/tura, in zilele obisnuite, ... (vezi toată discuția)