avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua anul trecut mai exact in 12/03/2023 am fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua anul trecut mai exact in 12/03/2023 am fost implicat ...

Buna ziua anul trecut mai exact in 12/03/2023 am fost implicat intrun accident auto cu vatamare din culpa,eu fiind vinovat,si primind ordonanta de clasare in luna mai 2024,intrebarea mea este daca politia ma va sanctiona dupa legea veche sau dupa noul cod rutier?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
justme38, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:56, 28 Mai 2024
Ok,multumesc,atat voiam sa stiu

latka a scris:

Neacordarea de prioritatte se sanctioneaza cu suspendare permis, nu stiati asta ? Daca ati facut accident, inseamna ca sunt intrunite toate conditiile descrise la art. 103 alin 1 litera d., deci e foarte probabil sa primiti 180 de zile suspendare.

Dar care este termenul legal pentru a primi sanctiunea complementara de la politie,mi a expurat si dovada iar pe 26 au fost 30 zile de ordonanta,pe data de 11 mai am depus si la politie ordonanta cu cererea aferenta

justme38 a scris:

Ok,multumesc,atat voiam sa stiu

latka a scris:

Neacordarea de prioritatte se sanctioneaza cu suspendare permis, nu stiati asta ? Daca ati facut accident, inseamna ca sunt intrunite toate conditiile descrise la art. 103 alin 1 litera d., deci e foarte probabil sa primiti 180 de zile suspendare.



Articolul 103
(1^1) În situația prevăzută la alin. (1) lit. c) și d), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, începând cu ziua imediat următoare celei expirării prelungirii valabilității dovezii înlocuitoare. În situația în care valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere nu a fost prelungită sau a fost eliberată fără drept de conducere, din perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. c) și d) se deduce perioada în care titularul permisului de conducere nu a avut dreptul de conducere, conform art. 97 alin. (3). Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia. În situația în care, la data la care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, dreptul de a conduce este afectat deja de o altă suspendare a exercitării acestuia, perioada de suspendare care trebuie executată curge în continuarea perioadei de suspendare aflate deja în curs de executare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ... Stanescu78 Stanescu78 Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent ... (vezi toată discuția)
Am lovit o persoana usor pe trecerea de pietoni am chemat politia ... v123456789m v123456789m Am lovit o persoana usor pe trecerea de pietoni am chemat politia rutera ,am facut testul antialcol a esit ,,0\" a fost transportata la spital la cererea mea,i ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa dau examenul de redobandire? Alex1002 Alex1002 Cand trebuie sa dau examenul de redobandire? In data de 17 februarie, am fost vinovat de un accident cu vatamare corporala din culpa, neacordare de prioritate ... (vezi toată discuția)