avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Este normal ca în cazul unei executări silite, banca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă ...

Este normal ca în cazul unei executări silite, banca să facă actualizarea dobânzilor?
Executarea a fost începută acum 1 an. S-au făcut popririle conform procedurilor, etc.
Acum as fi avut posibilitatea să plătesc integral suma rămasă de plata, cea pe care o știam eu din actele de executare.
Executorul mi-a spus că suma este mult mai mare pentru că banca face actualizarea dobânzilor.
Din moment ce au declarat datoria scadenta și au obținut o hotărâre judecătorească pentru executarea acelei datorii ... Ce dobânzi mai calculează?
Înțeleg că suma poate creste că urmare a tarifelor percepute de executor ... Dar dobânzi ?

As putea să plătesc suma restanță conform actelor de executare și să cer închiderea executării?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:44, 14 Mai 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suma aia a fost scadenta acum un an, numai cheltuielile de executare stau pe loc, datoria către banca, nu.
Platiti diferenta și dacă nu încetează executarea, faceti contestatie la executare, asa aflați și cat mai aveti de plata sau mergeți direct la banca și va calculează, e de preferat sa ajungeți la o înțelegere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazut contractul, vazut actul bancii, caci in timpul dintre declararea scadentei si inceperea executarii datoria este purtatoare de dobanzi si exista si o dobanda penalizatoare adesea. Vedeti cum este facut calculul, vedeti perioada, cereti detalii, mentionati ca va adresati instantei cu contestatie in 15 zile.
Vedeti pe ce perioada exista acele calcule.

gi-jane2 a scris:

Suma aia a fost scadenta acum un an, numai cheltuielile de executare stau pe loc, datoria către banca, nu.



Din moment ce banca a demarat procedura de executare silita asta ar trebui sa insemne că suma (credit+dobânzi+penalități+ce au mai vrut ei să pună acolo) este exigibilă și contractul de credit cu toate prevederile sale își încetează efectele.
Nu așa este normal din moment ce există o hotărâre de încuviințare a executării silite pentru suma X ?
Sa zicem ca ati împrumut de la banca azi 10 mii de euro și nu plătiti 3 rate, se declara scadent anticipat creditul și trebuie sa le dați 10mii și cât au apucat sa calculeze dobanda pt perioada de cand ati luat pana la declanșarea executării silite,mai plătiți și ceva cheltuieli de executare și ramane sa platiti 11 mii ( sa zicem) prin poprire pe salariu , vi se retine din salariu 1/3 pe 5 ani sa zicem. Nu e frumos? Sa luati 10 mii și sa platiti practic în rate cu pierdere minima? Din păcate, nu e asa, datoria se actualizează.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazute actele, incuviintarea este pe o suma scadenta din contract poate, poate nu s-a facut actualizarea pana la data executarii, poate ca este un abuz al bancii sau al executorului si nu aplica legislatia de protectie a debitorului, nu stiu, fara acte, nu ne putem da seama...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintarea executarii silite iulia2015 iulia2015 buna ziua.Va rog daca ma puteti ajuta cu lamurirea acestei expresii si anume incuviintarea executarii silite si anume cand o onstanta judecatoreasca adminte ... (vezi toată discuția)
Executare silita apeiron2 apeiron2 Daca sunt excuta silit si deja platesc in urma popririi pe salar de doi ani, suma pe care trebuie sa o achit este cea evidentiata de instanta , sau la aceasta ... (vezi toată discuția)
Urgent executare silita! posibil abuz? adriana79 adriana79 Buna seara, Am o intrebare si va rog sa ma ajutati. Am facut un contract de credit cu ipoteca si am ajuns in imposibilitate de plata. La data de 02.02.2011 a ... (vezi toată discuția)