avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate plata angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate plata angajat

Buna ziua , doresc sa incep o activitate de prestare servicii si am nevoie sa angajez o persoana . Aceasta persoana trebuie sa ma ajute pe mine atunci cand am nevoie (Exemplu : pentru inceput in primele 3 -6 luni vom avea de lucru doar 1 sau 2 ore pe zi si poate odata la 2-3 zile deci foarte putine ore de munca ) Deoarece sunt la inceput si nu-mi permit sa o angajez full time si sa platesc cam 3500 ron salariu minim brut as dori sa stiu care este modalitatea in care pot angaja aceasta persoana legal cu acte dar astfel incat sa o pot plati corespunzator la orele de lucru prestate . NU DORESC si NICI NU POT sa PLATESC la NEGRU . Trebuie sa existe o forma legala de angajare . Deocamdata nici nu-mi pot permite sa dau aproape 3500 ron cat este un salariu min brut adica 2100 ron net . Nici modalitatea de part time nu mi se potriveste pentru ca inteleg ca daca nu are alt loc de munca oricum la stat trebuie sa platesti contributia intreaga la nivel de salariu minim brut . Deasemenea la contracte part-time trebuie sa specifici orele exacte de lucru la care se desfasoara activitatea iar activitatea mea poate fi atat ziua cat si noaptea atunci cand mi se solicita asistenta . Daca aveti vreo sugestie .Multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2024
SSA3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 17 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea aveti alta modalitate de incadrare , decat cu c.i.m. cu timp partial .
Va multumesc de raspuns .Este adevarat ca daca angajez pe cineva part-time trebuie sa specific exact intervalul orar in care va presta activitatea ? Sau il pot convoca la treaba in functie de solicitarea clientului meu dar astefel incat sa nu depaseasca cele 4 ore de munca in 24 ore . Am nevoie de un sfat care sa ma ajute sa trec perioada critica de la inceput ,preconizez aprox primele 6 luni .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
....
Multumesc pentru raspuns .Cu o ultima intrebare daca ma puteti ajuta . Se poate un contract de munca part-time in care angajatul sa aiba program de lucru 2 ore in timpul zilei de la 10.00-12.00 si 2 ore pe timp de noapte de la 22.00-24.00 .Este posibil ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - numar angajati minim bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti in cadrul unui SRL care este limita minima de angajati? 1 sau 2?? Pentru situatia in care este unul singur ( un ... (vezi toată discuția)
Slariu part time pentru angajat cu studii superioare kigallu kigallu As dori sa stiu ce salariu ar trebui trecut in cartea de munca pentru un job part time, de la 9:00 la 13:00, in conditiile in care am studii superioare? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem mai multe contracte de munca cu tmp partial, ... office-ro-humanic office-ro-humanic Buna ziua! Avem mai multe contracte de munca cu tmp partial, iar astazi la un control de la ITM ne-au atras atentia, cu plan de masuri ca nu lucram corect. ... (vezi toată discuția)