avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! Sunt insarcinta, am anuntat angajatorul, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! Sunt insarcinta, am anuntat angajatorul, mi s-a intocmit ...

Buna seara! Sunt insarcinta, am anuntat angajatorul, mi s-a intocmit un raport de evaluare a riscurilor la locul de munca, iar in data de 25.04.2024 am primit informare cum ca medicul de medicina muncii imi recomanda concediu medical pentru risc maternal, intrucat nu mi se pot asigura conditiile legal prevazute acolo unde imi desfasor activitatea. Recomandarea medicului de medicina muncii este ptr maximum 120 de zile de risc de luat pana la cea de-a 63-a zi anterioara datei estimative a nasterii, care, cf medicului ginecolog, este 8 dec 2024. Verbal, sefa de la SSM mi-a zis sa insumez cele 120+63 de zile si sa scad din perioada ramasa pana la data nasterii, apoi sa ma prezint la medicul de familie pentru a-mi elibera CM de risc. Nicidecum nu mi-a zis ca trebuie sa raman acasa imediat cum am primit informarea. Pentru ca am asteptat si o serie de rezultate la analizele facute, m-am prezentat la MF dupa apr. 3 saptamani de cand am primit acea informare, in ideea de a-i solicita si CM de risc incepand cu data de 10 iunie, astfel incat sa am continuitate in cele 120+63 de zile, sa nu ramana o perioada neacoperita intre CM de risc si prenatal. MF a refuzat sa-mi.dea CM de risc, spunand ca trebuia sa il cer fix la data primirii acelei informari, si m-a pus sa cer o noua informare de la medicina muncii. Nu am gasit nicaieri in legislatie informatii care sa imi poata elucida speta. Scrie undeva ca acest CM de risc se elibereaza fix la data la care angajata este informata ca medicul de medicina muncii a identificat un risc profesional? Din moment ce in informare scrie clar ca se recomanda max 120 de zile pana la cel mult ziua 63 anterioara datei probabile a nasterii, nu se intelege ca acest CM de risc se poate lua oricand dupa data informarii, cu conditia de a nu se intra in cele 63 de zile de prenatal? Ma poate lamuri cineva in aceasta situatie?
Iertare ptr roman! Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2024
IONELA_RGV, utilizator
Cel mai recent răspuns: IONELA_RGV , utilizator 09:00, 18 Mai 2024
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Medicul de familie si/ sau medicul specialist ginecolog decide emiterea concediului de risc maternal, nu medicul specialist de medicina muncii.
Multumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Medicul de familie si/ sau medicul specialist ginecolog decide emiterea concediului de risc maternal, nu medicul specialist de medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Amaia27 Amaia27 Tocmai am primit un nou raport de informare privind protectia maternitatii la locul de munca de la medicina muncii( intocmit in baza scrisorii medicale de la ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc VasiAndreea91 VasiAndreea91 Buna ziua! La multi ani și un an nou fericit! Va rog sa mă ajutați cu o îndrumare, daca se poate! Sunt însărcinată în 19 săptămâni și ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal Bianca_vlasin Bianca_vlasin Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si poate imi da cineva niste raspunsuri. Acum 2 luni am pierdut o sarcina mare, la 30 saptamani (cauza - ... (vezi toată discuția)