avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa ii explice, cui sa ii explice? Mergeti la politie ca ii vor explica ei:)
2#
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poligraful e o prostie nestiintifica preluata de politia romana tocmai cand in tarile civilizate poligraful era eliminat de peste tot. Nicaieri in Codul de procedura penala nu se vorbeste despre poligraf. Asa ca nu e mijloc de proba. NU sunteti obligat(a) sa mergeti la poligraf mai ales pentru ca daca sunteti emotiv(a) psihologul va trage concluzia de comportament simulat acolo unde sunt doar emotii si neliniste.
3#
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as proceda altfel:
- fixat o intalnire pentru "dat" banii de santaj - eventual peste o saptamana - doua , ca sunteti cica plecat
- imediat mers la politie si depus plangere
In felul acesta va fi surprinsa persoana probabil in flagrant.

Daca doreste sa fie banii depusi prin virament, spuneti ca "se uita si nevasta la cont" si va e teama ca va afla...
Succes!
4#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate notarul să-mi elibereze certificat de moștenitor dacă ceilalți nu s-au prezentat fiind legal citați de 3 ori conform legii?

nu
Dacă timp de un an ceilalți nu au acceptat partea lor de moștenire,mai sunt moștenitori din punct de vedere legal?

mostenirea poate fi acceptata expres prin declaratie la notar sau tacit, facand acte care presupun acceptarea.
Ce pot eu face care am respectat legea pentru a intra în posesia certificatului de moștenitor.

Nimic. D
aca nu va intelegeti cu ceilalti sa dezbateti succesiunea la notar, nu o sa existe un certificat de mostenitor, ci in urma unui proces, o hotarare hudecatoreasca.
Notarul îmi spune că dosarul a fost suspendat și trebuie să mă adresez instanței.Eu care am respectat legea,trebuie sa pun avocat,și să chem in instanță pe frații mei să ce??!!!!!

Notarul o sa va dea o incheiere cu care va veti duce in instanta, ii dati in judecata fie ca instanta sa constate ca fratii sunt straini de mostenire ( daca nu au acceptat nici expres si nici tacit) si atunci ramaneti unicul mostenitor, fie sa dezbateti succesiunea si sa impartiti averea in instanta ( sa faceti partaj succesoral).
Cheltuielile ce le veti avea cu avocatul, cu taxa de timbru, se recupereaza de la frati sub forma cheltuielilor de judecata, asta daca castigati procesul.
Pana la proces, vb cu ei sa doar sunteti frati.
5#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbateti succesiunea si nu renunțați, daca renuntati ,nu puteti pune condiții ca nu mai aveti treaba cu terenul.
6#
6 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca dacă parintele nu ii da pensie și astfel copilul e obligat sa acționeze în judecata, el e cel ce trebuie sa dovedeasca pe langa faptul ca e student, faptul ca e in nevoie, pt ca are drept la întreținere, doar cel aflat în nevoie.
Sau si invers, părintele se poate apăra ca studentul nu e în nevoie , muncește și se întreține singur. Sigur ca venitul poate fi mic și atunci parintele poate fi obligat la o suma mai mica.
7#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util

gi-jane2 a scris:
Ii datorati pensie doar daca e in nevoie, el trebuie sa dovedeasca ca e nevoie.

Nu, nu e inversata sarcina probei. Trebuie sa dovedeasca ca e in continuarea studiilor. E sarcina tatalui sa dovedeasca ca fiul nu are nevoie de intretinere.
8#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați dat probabil zeci de mii de euro sau chiar mai mult dacă ați achitat integral și nu ați apelat la un avocat pana acum pt a vedea ce se poate face?Trebuie ca cineva sa studieze clauzele contractuale,sa notifice dezvoltatorul.etcetc.Problemq va fi daca o sa aveți ce recupera în final..Nu.pot sa înțeleg acest comportament al concetățenilor noștri care dau unor escroci sume importante dar nu se indura ca atunci când semnează sa apeleze la un av pt a verifica actele..Practic in.90%din cazuri sunt la mana dezvoltatorilor totul depinzând dacă aceștia sunt de buna sau rea credință
9#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca banii intra in contul ei, trebuie sa cumpărați pe numele ei cu aprobarea instantei.
Ati facut prost imputernicirea. Poate reușiți cumva sa indicați un cont al dvs
10#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu i-aș mulțumi că documentează relația mea cu copilul și aș ruga-o să-mi trimită și mie filmările. Faptul că astfel ați reacționa cu totul altfel decât se așteaptă ar putea s-o facă să renunțe la acest mod de a șicana. Nu mai e nicio bucurie dacă victimei îi place.
11#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți.
În primul rând, ca renunțarea la o moștenire este pura și simpla, nu "în favoarea " cuiva și în al doilea rând, nu poate fi condiționată, căci altfel e nulă.
Așadar, fie renunțați simplu, fie rămâneți moștenitor, iar dacă se va pune ulterior problema vânzării, veți vinde împreună și veți împărți banii.
12#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Habar n-am cum de se pot da atatea solutii aberante la o problema simpla. Mama d-voastra a decedat inaintea tatalui asa ca chiar daca ar mai fi fost casatoriti la data decesului nu avea cum sa-l mosteneasca, pentru ca mortii nu mostenesc niciodata pe cei vii, ci e exact invers. Daca vreun avocat sau notar zice altceva ziceti-i sa mearga sa se caute de deochi la vreo baba mestera pentru ca mi se pare ca e singurul lucru potrivit de facut dupa ce spui o asemenea prostie.
Tatal d-voastra a avut un bun propriu, dobandit inainte de casatoria cu a doua sotie, si daca nu a lasat testament mostenirea se imparte astfel: 1/4 sotia supravietuitoare si 3/4 descendentul, adica d-voastra. Asta e tot.
13#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, strângeți probe și depuneti plangere la politie pt santaj.
14#
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile legii fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
15#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru locurile de inmormantare se plateste o taxa "de pastrare" ca nu stiu cum sa-i zic altfel, la cel care administreaza cimitirul. Odata ce a expirat durata se poate plati o alta taxa sau daca nu se face asta administratia cimitirului poate incasa taxa de la altcineva. Asta s-a intamplat in cazul d-voastra si nu mai puteti face nimic. In mod oarecum ironic aceste locuri inchiriate temporar sunt numite chiar de cei care le inchiriaza "locuri de veci".
16#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte posibil sa nu fi inteles contextul, ar fi de ajutor sa mi-l descrieti.
Ce cred eu ca este contextul (poate corect, poate nu): doi parinti se filmeaza in timp ce copilul sufera vazand razboiul dintre ei. Parintii spera sa se intimideze reciproc sau sa prinda vreo chestiune scoasa din context ca sa aiba avantaje in razboiul dintre ei. Intre timp, sufletelul ala mic sufera continuu.
Pe la 11-13 ani uneori pot aparea stari de anxietate greu de stapanit, ticurile apar mai devreme, comportamente OCD etc.
Este posibil ca eu sa vad mai mult context decat parintii. Dealtfel, asa ar fi si normal,m ca cineva din afara sa aiba o viziune de ansamblu mai ampla. Imi pare ca doamna va intimideaza, poate gresesc. Imi mai pare agresiva, poate iar gresesc. Asta nu ajuta copilul ala deloc.

Filmuletele acelea fac o ceapa degerata. Am combatut comportamente agresive de acest tip cu calm. Totul e sa schimbi optica.

Daca insa am gresit, pentru ca practica ne arata mii de variante de context si asta poate fi eronata, va rog sa imi corectati optica, aratand contextul dv. real.
17#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dapix a scris:
Condiţiile obligaţiei de întreţinere:
Art. 524 - Codul Civil:
Are drept la întreţinere numai cel care se află în nevoie, neputându-se întreţine din munca sau din bunurile sale.
Deci mai explicit, întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

Daca decupezi asa articole din Codul civil si le lipesti unde crezi tu s-ar putea sa ajungi sa dovedesti cam orice. Nu e doar articolul acela in Codul civil care priveste intretinerea si nu se interpreteaza fara a-l corela cu articolele pe care le-am aratata deja mai sus (Art. 499 Cod civ. si art. 529-531 Cod civ.)
18#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura varianta în cazul.dvs este dezbaterea succesiunii in instanta,capăt de cerere prin care sa se constate cs frații nu au acceptat mostenirea(deși pot sa susțină ca au acceptat o tacit)etcetc.Costuri destul de mari, durata cel puțin 2 ani la fond (în varianta optimista) dar asta e ,nu ,,legea",e de vina ci propria dvs familie cu care nu puteți rezolva amiabil ..Treceți pe la un av pt o discuție care sa va lămurească întrebările,pt a estima costuri,durata etc..
19#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, mulți oameni ajung sa discute cu avocații, după ce au făcut un act în loc sa discute, înainte. Întreținerea nu e o simpla vorba pe hârtie, ci o obligație asumata prin contractul a cărui nerespectare atrage revoluțiunea. Nu are importanta ca soacra este sănătoasă, trebuia, sa ii gătiți, sa ii faceți curățenie, etc. Singura posibilitate reala este sa va înțelegeți cu soacra pentru ca, în caz contrar, nu prea aveți șanse iar îmbunătățirile la clădire vor rămâne la noii proprietari.
20#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In orice situatie nu trebuie sa va subestimati adversarul. Dumneavoastra ati cumparat de fapt o promisiune. Normal ar fi fost ca acesti "dezvoltatori" sa ridice blocul pe banii lor din precedentul profit si apoi sa vănda apartamentele. Dar ei de fapt iau credit fara dobăndă de la cumparatori deci lucreaza fara riscuri, construind pe banii clientilor. Contractele dintre care si dumneavoastra ati semnat unul nu sunt facute de ei ci de avocati care le reprezinta interesele. Corect era ca sa prezinte cel putin Autorizația de construire (cu toate ca si asta poate sa nu fie respectata si sa se ridice un etaj in plus). Iar dumneavoastra fiindca nu cumparati o pereche de sosete puteati fi insotit de un avocat la semnarea acestuia. Sa stiti ca exista si insolventa, si masa credala, care nu va sunt deloc favorabile. Rugati-va la Dumnezeu sa primiti ceva inapoi, deocamdata el foșnește banii clienților. Succes!