avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocatul a neglijat să ceară micșorarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. S-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă?

Buna ziua,
Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in apel si la recurs.
Avocatul a omis sa solicite micsorarea cheltuielilor de judecata, solicitate in fiecare etapa, astfel incat dupa recurs s-a strans o suma semnificativa. Recursul a fost pronuntat in aprilie, nu am primit inca sentinta acasa.
Ce se poate face in aceasta etapa pentru micsorarea sumelor reprezentand cheltuieli de judecata? Sa incerc o mediere cu banca?

De asemenea, care este responsabilitatea avocatului in acest caz? Bineinteles, acesta a incasat onorariul pentru fiecare etapa a procesului.

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Banca a avut avocat angajat?
Cu ce suma a fost platit avocatul bancii daca a avut avocat?
aprox 10.000ron s-au adunat cheltuielile de judecata, banca a avut avocat
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
lolita45, utilizator
Pai aici e o mare problema...!
La Dosarul cauzei trebuie sa fie o dovada certa a acestor cheltuieli adica chitante emise de avocat
In cazul in care nu exista faceti plangere penala ca mie imi pute grav de tot. In penal cereti sa prezinte Contractul de reprezentare ...


„Potrivit art. 274 alin. 3 C.proc.civ.[art. 451 NCPC], reducerea onorariului avocaţial se poate realiza, însă doar atunci când acesta are un cuantum nerezonabil faţă de importanţa obiectului pricinii, complexitatea acesteia şi munca prestată de avocat.

lolita45 a scris:

2000ron pe fond, 6700 apel, 1000 recurs - acestea au fost cheltuielile solicitate, banca a avut avocat

Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
DenisRif, utilizator
Va multumesc. Si daca exista totusi aceste facturi/ chitante si contractele in cauza?
Daca au fost admise de către instanta în mod cert la dosarul cauzei se află depuse chitanțe,facturi care fac dovada achitării sumelor respective către avocatul părții adverse.10 000 de lei nu este o sumă exorbitanta tinand cont de complexitatea cauzei,volumul de munca de faptul că reprezintă onorariu nu pt un ciclu procesul ci pt fond,apel și recurs.,etc.Daca erau disproporționate instanta le putea reduce din oficiu și va rog sa ma credeti că instanțele fac acest lucru cu mare satisfactie.Inteleg nemulțumirea dvs dar practic nu aveți ce face.

Alte discuții în legătură

Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)
Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)