avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Am lucrat ca inginer electromecanic in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Am lucrat ca inginer electromecanic in flotatia de ...

Buna ziua. Am lucrat ca inginer electromecani in flotatia de minereu de cupru si pirita. Pozitia 56. din Ordinul 50/1990. In carte a de munca am grupa a II-a de munca. Nu ma incadrez pe legea 351/2022, lit k deoarece nu mai am angajator sa faca formele pentru reincadrarea pe grupa I. Noua lege a pensiilor 360 si metodologia la legea 263/2010, are in anexa la conditii speciale, la pozitia 20. activitatea pe care am desfasurat-o eu. Instalatii de preparare a minereurilor...... Ce sa fac? Cine asimilileaza sau echivaleaza activitatile respetive?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:37, 16 Mai 2024
In Legea nr. 263/ 2010 exista o alta anexa 3 in care se nominalizeaza firma beneficiara de conditii speciale, in plus fata de anexa 4 cu locurile de munca incadrate in conditii speciale. Firma dvs. este nominalizata in anexa 3 ? Daca Da, puteti avea o sansa, daca veti deschide actiune in instanta si se cereti instantei, sa aproba o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii. Nu va fi usor, trebuie depuse documente care va sustin punctul de vedere, documente care pot fi procurate de la firma care a preluat arhiva de la angajatorul unde ati lucrat.
Puteati face actiune in instanta o data cu aparitia Legii nr. 263/ 2010, nu acum, dupa 13 ani de aplicare. Atunci puteati gasi mai usor documentele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat ca inginer electromecanic la mina altan tepe, minereu ... Totoro Totoro Am lucrat ca inginer electromecanic la mina Altan Tepe, minereu neferos, cupru si pirita. Activitatea se regaseste incadrata la conditii speciale (legea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as vrea sa stiu daca activitatea de la pozitia 56. ... Alister Alister Buna ziua. As vrea sa stiu daca activitatea de la pozitia 56. Anexa II din Ordinul 50/1990 (repartizata la grupa a II-a de munca), este aceeasi/ similara cu ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca - medic specializarea anatomo-patologica. dumitru13 dumitru13 1.Schimbarea grupei de munca trebuie anuntata angajatului? Daca nu in ce conditii? 2. In ce grupa poate fi incadrat un medic primar specialitatea anatomie ... (vezi toată discuția)