avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa platesc tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa platesc tva?

Buna ziua, as dori sa vand pana la sfarsitul anului acesta o casa de vacanta situata intr-o statiune montana si o masina. Am inteles ca daca as vinde doua imobile/terenuri, trebuie sa platesc TVA ptr a doua vanzare. De asemenea, daca as vinde mai multe autovehicule, TVA as plati de la a treia vanzare. Cum este insa in situatia mea: o casa si o masina? Trebuie sa platesc TVA ptr vreuna dintre ele? Mentionez ca vand ca persoana fizica si atat casa cat si masina sunt inscrise pe persoana fizica. Multumesc anticipat ptr raspuns.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 23:15, 20 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie platit TVA pt aceste vanzari. Sunt din patrimoniul personal si nu au caracter de continuitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto catre firma romyca26 romyca26 Salut, Daca am vandut o masina (persoana fizica) catre o firma(persoana juridica) trebuie sa platesc impozit la stat? Daca da ...cat la suta din suma trecuta ... (vezi toată discuția)
Tva tranzactii imobiliare marcian.smoleanu marcian.smoleanu In cazul in care o persoana fizica achizitioneaza 90 loturi terenuri a cate 500 metri extravilan, iar ulterior le vinde cu 5000 euro/lot, deci aproximativ ... (vezi toată discuția)
Vinzarea imobilelor este act de comert conform codului comercial? diba diba Buna seara In ultimul timp se discuta foarte mult pe tema activitatilor de vinzare a imobilelor, in special a constructiilor noi. Dupa cite am inteles eu ... (vezi toată discuția)