avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua am făcut un contract de vânzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua am făcut un contract de vânzare cumpărare cu bunicul ...

Bună ziua am făcut un contract de vânzare cumpărare cu bunicul meu vitreg oferindu i 45.000 lei pe teren cu condiția de uzufruct viager doar să nu l pot da afară din casă el având o casă în stânga ce stă cu bunica mea, eu în partea dreaptă a terenului (menționez ca e foarte mult teren ) vreau să mă apuc să mi construiesc o casă,pot face asta? Adică nu e nici un fel de problemă? Nu e contract de donație sau ceva ,vânzare cumpărare oferindu i 45.000 lei dar singura condiție să nu l pot da afară din curte.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:26, 17 Mai 2024
Aveti nevoie de acordul lui pt construcție.
Și dacă era donație, ce?
Si donația e act de proprietate și ați fi putut construi.
Puteți, dar aveți nevoie de acordul lui pentru orice constructie/renovare/demolare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct PD PD Buna seara, va rog sa ma sfatuiti cum sa fac: vreau sa cumpar pentru fica mea un teren pe care sa -si construiasca o casa. Banii pentru teren ii dau eu, casa ... (vezi toată discuția)
O familie în vârstă, fără copii, vrea să ne lase casa și terenul dar fără clauză de întreținere. putem încheia contract cu clauză de uzufruct sau de rentă viageră? iulian910 iulian910 Buna ziua, Am gasit o familie in varsta care nu au copii, nu au pe nimeni in acel sat, si vor ca sa ne lase noua casa si terenul. Nu suntem rude, dar au si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Marian. Ella Marian. Ella Mama mea a dobandit o casa si un teren prin succesiune. Ea are 2 copii dintr-o casatorie anterioara, si pe mine din ultima casatorie, din care a divortat. Ea ... (vezi toată discuția)