avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensiile se vor recalcula !
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensiile se vor recalcula !

Pensiile se vor recalcula . Printre altele se vor adauga niste puncte de stabilitate :
"Ce sunt punctele de stabilitate? Sunt puncte suplimentare pe care le vor primi cei ce au stagii de cotizare mai mari de 25 de ani. Mai precis, pentru stagiul de cotizare realizat de peste 25 de ani contributivi se va acorda un număr de puncte de stabilitate, astfel:
0,5 puncte - pentru fiecare an realizat peste 25 de ani;
0,75 puncte - pentru fiecare an realizat peste 30 de ani;
un punct - pentru fiecare an realizat peste 35 ani."

Si acum intrebare la doamnele si domnii juristi :
Daca am 35 de ani vechime se vor calcula 10 ani cu 0,5 puncte si 5 ani cu 0,75 puncte ? De fapt intrebarea mea rezida din aparenta ( favorabila pensionarului ) ca 5 ani sa fie prinsi de doua ori daca intelegeti ce voi a zice ! Cu multumiri la dumneavoastra , astept raspuns !
Cel mai recent răspuns: sorineldobre , utilizator 16:54, 18 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici vorba , primii 5 ani peste cei 25 vor avea cate 0,5 puncte de stabilitate , urmatorii 5 - cate 0,75 , iar restul ( deci , cei care sunt peste 35 ) - cate 1 punct . Pe cifrele dvs. , veti avea 6,25 puncte de stabilitate .
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2024
CHKa, utilizator
Pare logic , multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani ... Moldoveanu Ica Moldoveanu Ica După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani pentru care am cotizat Cas si Cass.Se vor lua în calcul la recalcularea din sept 2024 ca ... (vezi toată discuția)
Pensie in plata din 2015 : barbat , 35 ani stagiu complet de ... Gbaesu Gbaesu Pensie in plata din 2015 : barbat , 35 ani stagiu complet de cotizare, 50 puncte. Dupa recalculare punctajul va creste prin impartirea numarului total de ... (vezi toată discuția)
Conform noi legi a pensiilor inteleg ca un pensionar care a cotizat ... fildiroiu_nicolae@yahoo.com fildiroiu_nicolae@yahoo.com Conform noi legi a pensiilor inteleg ca un pensionar care a cotizat efectiv 35 ani fara grupe de munca primeste o crestere a pensiei in functie de ... (vezi toată discuția)