avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces cu o farmacista
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces cu o farmacista

As vrea sa stiu daca as avea castig de cauza daca as da in judecata o farmacista. In urma cu 25 de zile am avut semipareza si am primit o reteta. Am fost cu reteta la farmacie iar farmacista mi-a dat un alt medicament decat cel prescris pe reteta(acel medicament-fenitoin-era pentru epileptici). Datorita acelui medicament timp de 13 zile m-am simtit foarte rau. Am avut dureri de cap, ameteli, nu mai vedeam bine si eram afectata si psihic.Pe langa toate astea nu am putut sa dau un examen si am lipsit de la facultate. Am chemat si ambulanta si am fost la medicul de la facultate de 2 ori iar nimeni nu stia ce am. Abia a 13 zi cand se terminase pastilele am fost la o alta farmacie, farmacista de acolo a depistat ca eu luam cu totul alt medicament, astfel am aflat de ce ma simteam asa de rau si am incetat tratamentul. Problema este ca nu am pastrat bonul fiscal si nici cutiile de fenitoin nu le mai am. As vrea tare mult sa imi dea cineva un sfat, cum as putea sa procedez, daca are rost sa incep un proces.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina27 , utilizator 11:58, 8 Iunie 2007
Asta se intampla demult in Romania , si ar fi trebuit sa stiti ca farmacistele nu mai sunt ca pe vremuri. Absolventii de farmacie din ziua de azi , sunt similari cu vanzatorii din supermaketuri (nu prea au idee ce vand).Ma refer in special la cei din facultatile particulare.Exceptiile confirma regula. Pe viitor , evitati sa mai luati un medicament , fara avizul medicului sau fara sa cititi prospectul macar acolo in farmacie. Si chiar cu indicatie de la medic, studiati diagnosticul si cautati si medicamentele macar pe internet sa vedeti daca v-a prescris ce era indicat.
In legatura cu procesul , sunt slabe sanse sa aveti castig de cauza , fara macar un martor. Dar, puteti sesiza Colegiul farmacistilor si Protectia consumatorului , macar vor face o ancheta si pe viitor poate nu va mai savarsi asemenea erori. Poate, cu putin noroc , veti reusi sa demonstrati adevarul.Posibil sa nu stie ce rau v-a produs , asa ca, la o eventuala inspectie sa mai aiba inregistrarea de la vremea respectiva.
da,este o greseala grava si nu au legatura medicamentele intre ele.problema este ca la un proces nu ai martori,nu ai bonul si cutiile,iar reteta daca nu era compensata sau gratuita nu este inregistrata in calculator pe numele tau.asa cum spunea si domnul mai sus un pic,poti sa depui o plangere la Colegiul Farmacistilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. ... RaulPop29 RaulPop29 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. Am cumparat de la farmacie un gel cu abtibiotic pentru ureche baietelului meu de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Buna. farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile ... mitachealina mitachealina Buna. Farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile recomandate de doctor pe reteta sau este obligat sa vanda toata cutia de medicamente? Ma poate ... (vezi toată discuția)