avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu - urmari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu - urmari

Daca dupa o cearta zdravana (in care au fost de fata si parintii mei si parintii lui) am decis sa iau copiii si sa plec la mama, se poate considera ca am parsit domiciliu? am doi copii, casa ce o avem impreuna este in curtea socrilor. Sunt amenintata ca daca voi dori divort, imi va lua copiii. stiu ca parasirea de domiciliu cantareste mult la incredintarea copiilor. de aceea vreau sa stiu cum ar fi mai bine sa procedez. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:58, 16 Februarie 2014
stiu ca parasirea de domiciliu cantareste mult la incredintarea copiilor.

Stiti gresit.
Faptul ca plecati din caminul conjugal ar putea fi motiv de divort daca o faceti fara motiv intemeiat.
Daca ati pleca fara copii, ar putea castiga tatal ca minorii sa aiba locuinta la el sau daca i-ati abandona, ar putea exercita singur autoritatea parinteasca.
Asa ca plecati linistita si cereti in instanta ca aceasta sa stabileasca domiciliul copiilor la dvs.
Ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca, iar locuinta stabila a copiilor va fi la un parinte, nu se mai incredinteaza copiii unuia din parinti.
De acord, faptul ca ati plecat cu copiii este mai bun decat daca i-ati fi lasat in urma. La stabilirea locuintei copiilor nu conteaza parasirea de domiciliu conjugal a mamei. Asta conteaza la divort, asa cum v-a spus colega mai sus, in anumite conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu? Nicoleta20_14 Nicoleta20_14 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la cateva intrebari legate de divort: *daca imi copilul si plec la mama, se considera parasire de ... (vezi toată discuția)
Despre divort, custodie copil canimgizzi1984 canimgizzi1984 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de 4 ani.de un an de zile am plecat impreuna cu copilul de la domiciliul conjugal deoarece nu ma mai ... (vezi toată discuția)