avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract de vanzare-cumparare

Buna ziua ,

Doresc sa vand o casa.
Cumparatorul imi va achita doar o parte din suma totala. De aceea,ne-am hotarat sa facem un precontract de vanzare-cumparare .
Va intreb Cu ce acte ne prezentam , in fata notarului ?
- vanzatorul ,
- cumparatorul .
Cu toata consideratia ,
Vlad
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:41, 10 Noiembrie 2014
puteti sa incheiati contract de vanzare-cumparare cu plata pretului in 2 rate sau antecontract de vanzare-cumparare... aveti cadastru si CF pentru imobil?
Încheiați o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare, antecontract adica. Se va da un avans, iar restul de preț se va achita la autentificarea contractului de vanzare cumparare. Vânzătorul trebuie sa pună la dispoziția notarului pt promisiunea bilaterala de vanzare cumparare următoarele : actele de proprietate ale imobilului, extras de CF , daca are CF, daca nu își ia obligația ca pana la vanzare sa intabuleaze imobilul, certificat fiscal pentru imobil, cartea de identitate a vânzătorului, daca vânzătorul este căsătorit si si bunul este comun . Trebuie sa fie si soția / soțul prezent sau reprezentat prin procura. Cumpărătorul trebuie sa aibe cartea de identitate iar daca este căsătorit, certificatul de căsătorie.
Cred ca e mai scump sa faceti intai o promisiunea (aka antecontract) si apoi vanzarea... sigur, daca plateste cumparatorul...
Cred ca mai simplu ar fi o vanzare sub conditie, cu penalitati pe tipuri de incalcari: fie termenul de plata, eliberarea imobilului etc. daca va sta in imobil cumparatorul pana la plata integrala. Depinde de situatia de fapt.
E mai ieftin, e sigur, nu sunt riscuri deosebite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan karina silvia karina silvia cum pot fi sigura ca acelasi teren nu a mai fost obiectul unui precontract si la altii ? la notariat se poate vedea daca un teren a mai fost vandut ... (vezi toată discuția)
Incheierea unui precontract la vanzarea unui apartament alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Doresc sa vand un apartament si am optat pentru un cumparator care are bani cash ... (vezi toată discuția)