avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație reținere permis pentru manevra de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație reținere permis pentru manevra de depășire pe linia continua

Buna ziua. Am o dilema întrucât mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile ca cică am efectuat manevra de depășire pe linia continua ceea ce eu contest. Aveam 2 mașini in fata mea, prima era școala care mergea cu 20 km/h. Declar ca m-am încadrat regulamentar in depășire. Văzând ca se apropie trecerea de pietoni și linia continua ce o însoțeste am așteptat pe celălalt sens de mers pana m-am putut redresa pe sensul de mers in spatele celor doua mașini, fără sa încurc alți participanți la trafic. Redresandu-ma in spatele mașinilor poate ca am călcat cu o roata linia continua, dar Menționez ca depășirea nu a fost făcută întrucât eu nu am depășit efectiv, ci m-am aliniat paralel cu prima mașina din fata mea renunțând la depășire. Agentul care m-a oprit era in intersecție stand de vorba cu cineva întrucât totul s-a întâmplat in fata secției de poliție. El spune ca a văzut ca m-am oprit in fata trecerii de pietoni, deși nu s-a întâmplat așa, plus ca era de vorba cu cineva, nicidecum atent la trafic. Nu am semnat procesul verbal pentru ca el a scris ca am efectuat manevra de depășire pe linia continua ceea ce nu e adevărat. Pe lângă asta, agentul mi-a spus ca “a auzit ca ieri intr-o intersecție era sa intru intr-o mașina” , fapt ce m-a scos din minți. In ziua precedenta nu am avut nici un eveniment de acest gen, ceea ce i-am și spus agentului. El mi-a răspuns sec” ehh, înseamnă ca nu erați d-voastră!”. In 7 de ani de zile de când conduc nu am avut nici măcar o amenda pentru parcare și deci nici o abatere. Nu știu câte puncte mi-a dat, deci nici ce amenda am luat. Aștept acasă procesul verbal. Ce șanse am sa câștig dacă fac contestație? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 09:17, 6 Martie 2020
Daca stiti ca nu ati gresit depuneti contestatie, nimeni nu va garanteaza ca veti castiga.
Mai erati cu cineva in masina pe care il puteti propune drept martor ?
In zona exista camere video ?
Altfel va fi cuvantul dvs contra cuvantului politistului, iar in astfel de cazuri 98% instanta va da castig de cauza politistului.
Mulțumesc ca ați răspuns atât de repede. Eram cu un copil de nici 1 an jumătate. Martor nu am. S-ar putea sa fie camera video in zona . Însă nu știu cum sa fac rost de acea filmare. S-ar putea ca am călcat linia continua când m-am redresat înapoi in spatele celor doua mașini. Dar.... dacă depășirea nu a fost dusa la capăt și practic nu am efectuat depășirea pe linia continua, asta nu contează? Contează doar ca am călcat linia continua când m-am băgat înapoi in spatele coloanei de mașini? Mulțumesc!
Nu ai nicio şansă.
Trebuia să semnezi PV-ul şi să mergi să-l conteşti la judecătorie. Nu l-ai semnat, ai să-l primeşti prin poştă, sau înmânat personal de către un agent sau dacă nu eşti acasă/nu vrei să-l primeşti, prin afişare la domiciliu, ți-l lipeşte cu scoci pe uşă și face un alt PV cu cine vede asta că s-a îndeplinit procedura.
E cea mai mare prostie să nu semnezi PV-ul, semnătura este de luare la cunoştiință nu de recunoaștere a faptei. Plus că puteai să ceri agentului să consemneze obiecțiuni și refuzul lui de a consemna ducea la anularea PV.
Din ce descrii, ai fost staționată o vreme pe contrasens, polițaiul putea să-ți ia permisul şi pentru asta şi contravențiile nu se contopesc, adică stai pe dreapta 30 de zile pentru linia continuă plus 30 de zile pentru circulația pe contrasens.
Revenind, de obicei, PV-urile nesemnate de contravenient, ajung mai târziu în posesia lui, taman cu foarte puțin peste termenul în care pot fi contestate. Dacă sunt lipite pe uşa locuinței nu prea mai pot fi dezlipite în condiția necesară ataşării la dosar, adică nu-l mai poți contesta.
Ştiu, răspunsul meu nu e ceea ce ai vrea să citeşti, dar e bazat pe realitatea de zi cu zi.
Să ne ții la curent.
Deci, în caz că ai uitat sau n-ai citit, ai şansă de unu la mie să câştigi.
Şi încă ceva, polițaiul a făcut mişto de tine că a văzut că te enervezi, i-ai făcut ziua mai frumoasă, încearcă pe viitor să te stăpâneşti şi să respecți regulile de circulație, indiferent de cât timp ai impresia că pierzi. Acum dacă stai pe dreapta o lună cum e? Plus banii de amendă adunați cu cei pentru avocat, timp şi nervi pe la judecătorie, etc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
eugenoctavian1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere buna ziua! va cer ajutorul in urmatoarea ... CatalinCM89 CatalinCM89 Suspendare permis conducere Buna ziua! Va cer ajutorul in urmatoarea speta: Mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie si am fost sanctionat cu ... (vezi toată discuția)
Legalitate suspendare permis de conducere daca am fost nevoit sa depasesc, incercand sa evit coliziunea andreea1824 andreea1824 Buna ziua, Am depasit pe linie continua fortat pentru a evita un autoturism care nu a oprit la STOP apoi cu tot efortul meu s-a produs un accident cu pagube ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)