avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit platit de la 1 aprilie are deja penalități
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit platit de la 1 aprilie are deja penalități

La primărie am platit impozitul anul trecut și mi-au pus penalități de pe 1 aprilie inclusiv . Este legal ținând cont că scadenta e la final an curs ? Am pierdut bonus asta stiam.

De asemenea am declarat că nu stau la acea casa dar tot mă obligă la plata salubritate 200 lei că așa dorește consiliul local .
Ce pot face ? mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:23, 1 Aprilie 2024
Potrivit legii aveți doua variante: ori plătiți totul pana la final de martie și vi se aplica acel bonus, ori plătiți jumătate pana la final de martie si cealaltă jumătate pana la 30 septembrie.
Deci acum penalizarea e pentru acea jumătate neplatita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare taxe si impozite locale lavylavv lavylavv Buna ziua. As dori si eu daca se poate sa ma informati cu privire la urmatoarele: cum se calculeaza impozitul pe teren extravilan , intravilan si cladiri si ... (vezi toată discuția)
Taxa pe salubritate pe 2019 si 2020 si penalizari de intarziere lucretiastoian lucretiastoian In ultimii ani am locuit si muncit in strainatate. Am revenit in tara in septembrie 2020. Desi am platit in fiecare an impozitele la primarie, cand am fost in ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)