avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! In urma cu un an am fost lovit in zona ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! In urma cu un an am fost lovit in zona fetei (ochi ...

Buna ziua!
In urma cu un an am fost lovit in zona fetei (ochi mai precis) de catre un taximetrist in trafic in urma unei altercatii rutiere. Astazi am fost sunat de catre dansul cu dorinta de a retrage plangerea facuta la sectia de politie.
intrebarea mea este:ce suma ar fi corecta sa cer ,dat fiind evenimentul, in schimbul retragerii plangerii pentru a nu mai fi nevoie sa apelam la un mediator
Va multumesc anticipat!
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suma corecta nu o poate nimeni stabili. Nu exista un fel de "mercurial" pentru lovituri dar exista un set de reguli prin care se poate calcula cat de cat echitabil care ar trebui sa fie valoarea despagubirilor. Daunele sunt materiale - prejudiciul suferit si morale - pentru suferinta fizica si psihica. Asadar:
1. Daca este cazul, cate zile ati fost in incapacitate de munca?
2. Cate zile de ingrijiri medicale au fost necesare pentru vindecarea leziunilor? In functie de gravitate si de durata vindecarii se calculeaza intre 300 de lei/zi si 1000 de lei/zi.
3. Au ramas probleme permanente in urma loviturilor?
4. Ati fost lovit de fata cu prietenii, copiii, sau alte persoane cunoscute?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost batut, ce pot face Lucian16 Lucian16 Buna ziua! Acum doua zile am fost batut de 2 persoane majore (eu sunt minor) si in urma altercatiei m am ales cu o lovitura in Zona tamplei si cu o plaga la ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Ana65 Ana65 Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima. Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)
Altercatie in familie finlandezu80 finlandezu80 Buna ziua! Am si eu o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. In urma unei altercatii cu fratele meu si concubina acestuia am suferit leziuni si ... (vezi toată discuția)