avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ștergerea faptei din cazierul fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ștergerea faptei din cazierul fiscal

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o speta
firma in 2022 a fost declarata inactiva de catre ANAF.....asociatul doreste radierea si inchidere firmei. In acest sens a depus actele la ONRC....horarare AGA si cerreri, iar ONRC i-a eliberat incheierea si certificatul de mentiuni.

Cum pot face sa stearga fapta (firma inactiva )din cazierul fiscal al asociatului? Pot depune o cerere la ANAF cu documentele de la ONRC anexate prin care solicit stergerea faptei din cazierul fiscal?

cum pot proceda in acest caz?...sa depun online formularul 503 cu cerere_rectificare la ANAF?...este ok? in cat timp se va sterge fapta din cazier?

multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 14 Mai 2024
OG nr. 39 din 26 august 2015 privind cazierul fiscal
art.6 Scoaterea din evidență a contribuabililor care au informații înscrise în cazierul fiscal
(1) Contribuabilii care au înscrise informații în cazierul fiscal se scot din evidență dacă se află în următoarele situații:
.........
j) decesul, respectiv radierea contribuabilului. Inactivitatea fiscală a persoanei juridice sau a entității fără personalitate juridică înscrisă anterior radierii acestora în cazierul fiscal al reprezentanților legali sau al reprezentanților desemnați se scoate din evidență la data împlinirii unui termen de un an de la data radierii contribuabilului reprezentat. În situația înscrierii inactivității fiscale ulterior radierii persoanei juridice sau a entității fără personalitate juridică în cazierul fiscal al reprezentanților legali sau al reprezentanților desemnați, aceasta se scoate din evidență la data împlinirii unui termen de un an de la data înscrierii.
.....
multumesc....data inscrierii in cazierul fiscal este iulie 2023...sa inteleg ca in iulie 2024 se vor sterge din oficiu informatiile din cazierul fiscal al reprezentantilor fiscali nu?
da..daca nu , formulati cerere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate comerciala, cazier fiscal. Silviuvox Silviuvox Buna seara, sunt administrator si asociat intr-o societate infiintata in 2010, in anul 2013 a fost declarata inactiva fiscal pentru nedepunerea declaratiilor. ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal adminstrator gelu86 gelu86 Am urmatoarea situatie: am fost adminsitrator la o firma, din 2008 nu s-au depus declaratii, firma a avut 2 angajati la inceput si nu a avut nici o activitate, ... (vezi toată discuția)
Stergere fapte cazier fiscal. alexv. alexv. Buna ziua, va rog dacă este cineva care ma poate ajuta cu raspuns. In 2006 am fost numit DOAR administrator intre-o firma a cumnatului meu, care este ... (vezi toată discuția)