S-a creat atata valva in jurul produselor cosmetice organice si se pare ca nu degeaba. Multe cercetari si studii sugereaza ca avem multe beneficii daca devenim „green”. Exista dovezi puternice care sustin ideea ca produsele cosmetice organice sunt mai sanatoase pentru oameni si pentru mediul inconjurator.
Produsele nonorganice care contin ingrediente petrochimice, precum uleiul mineral, pot irita pielea. Pielea recunoaste si se identifica mai bine cu produsele naturale.
Organic egal cu natural?
In industria cosmetica cei mai multi dintre consumatori considera organic egal cu natural. Dar nu este asa. Un produs se poate numi organic sise poate afisa pe eticheta acest lucru numai daca ingredientele si procesul de fabricatie nu implica radiatii, pesticide, ingrasaminte chimice si modificare genetica.
Etichetele produselor
Organic
Trebuie sa contina ingrediente 100% produse organice (exclusiv apa si sare). Aceasta este singura eticheta care garanteaza un produs complet organic. Produsele sunt insotite de sigla organului de certificare.
Cu ingrediente organice
Fabricat cu ingrediente organice: cel putin 70% din continut este organic. Exista mentiunea „fabricat organic” pe fata produsului si sunt listate pana la 3 ingrediente specifice. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.
Mai putin de 70% organic
Mai putin de 70% organic: cuvantul „organic” se regaseste doar pe lista de ingrediente, nu pe fata produsului. Acestea nu sunt insotite de sigla organului de certificare.
Certificat organic
Cel putin 95% din continut este organic, proportional cu greu¬tatea (exclusiv apa si sare). Aceste produse sunt insotite de sigla organului de certificare.
Natural
Poate contine si numai 1% ingrediente naturale. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare. De asemenea, e bine de stiut ca pe eticheta sunt inscrise ingredientele in ordinea descrescatoare a concentratiei.
Comentarii articol (5)