avocatnet.ro și Digi24.ro vă prezintă cele mai importante știri ale dimineții.
Studiu: Munca la distanță devine o normalitate și va continua în următorii doi-trei ani, inclusiv în RomâniaLucrul de acasă în contextul pandemiei de coronavirus devine o variantă optimă luată în calcul de tot mai multe companii la nivel global, anunță un studiu realizat de compania de consultanță PwC. Această tendință s-ar putea păstra și în următorii 2-3 ani, inclusiv în România.
Adoptarea lucrului la distanţă reprezintă o normalitate pentru 80% dintre companiile globale, în contextul crizei coronavirusului, arată cel mai recent studiu al companiei citate, realizat pe un eşantion de 300 de organizaţii la nivel global, publicat zilele trecute, scrie Agerpres.
Potrivit PwC, munca remote, implementată în ultimele luni, în numeroase domenii de activitate, ca urmare a restricţiilor sanitare, de distanţare socială şi de circulaţie, a devenit o certitudine care a fost îmbrăţişată de mulţi angajaţi, dar şi de angajatori, deopotrivă.
Christine Lagarde: Europa trebuie să distribuie rapid banii din fondul de relansare a economieiȘefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde că Europa trebuie să distribuie rapid banii din fondul de relansare a economiei, dotat cu 750 miliarde de euro, şi de asemenea ar trebui să dezbată crearea unui instrument bugetar permanent pentru zona euro.
Liderii europeni nu au reuşit încă să ajungă la un acord cu privire la schema pe mai mulţi ani, care include atât granturi cât şi împrumuturi, denumită "Next Generation EU", crescând riscul ca banii să nu ajungă la timp pentru ţările cele mai afectate, scrie Agerpres.
"Obiectivul Comisiei este să poată distribui aceste fonduri la începutul lui 2021, iar acest calendar trebuie respectat", a avertizat Christine Lagarde.
"Avem nevoie de asemenea de progrese rapide pe partea politică, în special cu privire la adoptarea măsurilor de către parlamentele naţionale", a adăugat preşedintele BCE.
Lagarde a mai spus că fondurile din planul de relansare trebuie ţintite pentru a putea susţine transformarea economiei.
"Dacă nu sunt ţintite, dacă se vor pierde în labirintul administrativ, şi nu vor susţine reorientarea economiei reale din ţările noastre spre mai mult digital şi mai mult verde, atunci vom rata o oportunitate istorică pentru a face o schimbare reală", a apreciat preşedintele BCE, într-un moment în care negocierile cu privire la acest plan excepţional de relansare au intrat în blocaj la Parlamentul European, în special cu privire la condiţionarea fondurilor de respectarea statului de drept.
Comentarii articol (0)