Cum sa utilizezi aceasta fisa? 

- Citeste-o fie ca esti managerul, fie ca lucrezi in departamentul de resurse umane.  
- Scoate acele rubrici pe care le consideri irelevante pentru persoana pe care doresti sa o evaluezi.  
- Mai poti adauga la sfarsitul acestei fise acele lucruri pe care le consideri importante.  
- Evalueaza dupa formula 360 grade. Mai exact, fa tu evaluarea persoanei, iar apoi da aceeasi fisa necompletata si celui pe care doresti sa-l evaluezi. Este magica aceasta formula pentru ca impusti rapid  mai multi iepuri deodata. Apoi, pune fata in fata cele doua evaluari si discuta-le cu persoana pe care ai evaluat-o.
 

De ce iti recomand aceasta fisa si care sunt avantajele

Se intalneste parerea evaluatorului cu a celui evaluat. Este o ocazie in care angajatul da un feedback angajatorului. Este totodata o ocazie in care te asiguri ca se intalnesc doua puncte de vedere: cum evalueaza angajatorul anumite competente si cum considera angajatul ca le foloseste.  

Acolo unde apar neconcordante de evaluare este necesar sa se poarte o discutie si sa se lamureasca exact de ce evaluatorul a dat spre exemplu nota 1 iar angajatul si-a dat nota 5. Se poate si invers. Se va discuta despre masuri de imbunatatire totodata,  iar angajatorul va putea preciza mai exact ce-si doreste de la angajat.

Este o evaluare ce poate fi repetata la un interval de 3-6 luni si se vor putea masura progresele. 
 
In evaluare sunt prinse majoritatea aspectelor importante care masoara performanta, iar rezultatele nu sunt doar tehnice, ele constituind un puternic instrument si de evaluare a unor abilitati precum comunicare, negociere, relationare, comportament, etc. 

Autor :Marian Rujoiu 
Trainer Extreme Training, The way to excellence! 
www.traininguri.ro 

_______________

Fisa de autoevaluare/evaluare v-o prezentam ca fisier atasat.