Termenul a fost prelungit de la 1 noiembrie la 15 decembrie 2011 in conditiile in care, pana la sfarsitul lunii octombrie, au transmis date pentru inscrierea in REVISAL 71% dintre angajatori. Dintre acestia, 77% au transmis informatiile on-line, iar 23% au depus formularele la ghisee, conform datelor furnizate de Ministerul Muncii.

Totodata, actul normativ clarifica elementele privind drepturile salariale care se completeaza in registrul de evidenta a salariatilor, respectiv, salariul de baza lunar brut si sporurile asa cum sunt prevazute in contractul individual de munca.

Potrivit unor surse AvocatNet.ro, modificarile aduse de Guvern permit introducerea sporurilor in ReviSal sub forma de procente.

La finalul saptamanii trecute, Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti anunta ca isi prelungeste programul de lucru si in weekend, avand in vedere ca un numar mare de agenti economici din Bucuresti au decis sa depuna ReviSal in ultima zi lucratoare.

REVISAL
este o aplicatie informatica pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic.Fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca la solicitarea acestora.

Registrul cuprinde contractele individuale de munca in desfasurare la data intrarii in vigoare a prevederilor hotararii, indiferent daca acestea sunt suspendate la data de 1 august 2011. Registrul se completeaza in ordinea incheierii, modificarii, suspendarii sau incetarii contractelor individuale de munca.

Refuzul de a pune la dispozitie inspectoratului de munca registrul in format electronic, dar si dosarul personal al salariatilor, precum si netransmiterea registrului in termenul prevazut de lege se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 5.000 si 8.000 de lei.

*Vom reveni cu detalii despre modificarile aduse aplicatiei REVISAL odata cu publicarea actului normativ in Monitorul Oficial.

ReviSal-ul, dar si celelalte modificari adoptate de Guvern in ultima perioada in ceea ce priveste Codul Muncii vor fi subiectele fierbinti analizate de AvocatNet.ro la HR & Payroll Forum.