Potrivit unui anunt publicat pe site-ul ANAF, portalul ANAF va fi indisponibil vineri, 2 martie, intre orele 9.00 si 17.00.

ANAF precizeaza in anunt ca functionarea portalului a fost interupta pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta.

In perioada in care portalul ANAF nu va functiona, contribuabilii nu vor putea depune online declaratia de profit pentru 2011 (formula 101), decontul special de TVA (formular 301) si decontul privind accize (formular 120).

De asemenea, nici celelate servicii informatice disponibile prin intermediul contribuabilului nu vor putea fi accesate de contribuabili. O astfel de facilitate este “Spatiul privat al contribuabilului” de pe portalul ANAF, disponibila celor care detin un certificat digital inregistrat la Fisc pentru depunerea online a declaratiilor fiscale. Prin intermediul acestei aplicatii, contribuabilii au acces la propriul dosar fiscal si pot sa afle informatii despre vectorul fiscal (obligatiile fiscale pentru care sunt inregistrati si datele de raportare).

Portalul ANAF a fost oprit si la inceputul lunii februarie, timp de doua zile, in perioada 4 – 6 februarie, din cauza unor lucrari de mentenanta la infrastructura retelelor centrale de date.

In aceeasi perioada si din acelasi motiv au fost oprite si serviciile informatice disponibile prin portalul e-guvernare.ro si pe site-ul MInisterului de Finante.