Potrivit prevederilor cuprinse in Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, programarea candidatilor la primul examen se efectueaza de catre unitatile autorizate in care acestia au urmat cursurile de pregatire teoretica si practica, prin utilizarea unei aplicatii informatice puse la dispozitie gratuit de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.)  in baza unui protocol.

Astfel, DRPCIV a publicat, pe site-ul propriu, "Protocolul privind eficientizarea activitatii de programare a candidatilor la primul examen in vederea obtinerii permisului de conducere", ce poate fi consultat in fisierul atasat.

Conform sursei citate, scolile de soferi vor descarca protocolul mentionat in 2 exemplare pe care le vor completa cu datele cerute de formular, le vor inregistra, semna si stampila, dupa care le vor trimite prin posta catre D.R.P.C.I.V. pe adresa: soseaua Pipera nr.49, sector 2, Bucuresti, cod postal 014254.

"D.R.P.C.I.V. va verifica continutul protocolului si in cazul in care corespunde cerintelor, il va inregistra si semna, restituind unul din exemplare unitatii autorizate (scolii de soferi, n.r.)", precizeaza DRPCIV.

Protocolul are o valabilitate de 1 an de la semnarea acestuia, care se prelungeste pe perioade succesive de cate un an la cererea scrisa a solicitantului, transmisa cu cel putin 15 zile inainte de data incetarii valabilitatii protocolului.

Potrivit Ordinului MAI nr. 268/2010, programarea la primul examen trebuie efectuata cu cel putin 7 zile calendaristice inainte de data sustinerii probei practice. Acelasi act normativ stabileste ca, pentru finalizarea programarii, candidatii trebuie sa prezinte personal dosarul de examinare , precum si actul de identitate valabil in original si sa parcurga procedurile de preluare a semnaturii si a imaginii faciale. Dupa verificare, dosarul se restituie candidatului.

AvocatNet.ro si Porsche Inter Auto au lansat sectiunea Ghid Auto, care poate fi consultata AICI.