Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.520 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.230 mesaje in forum.

Discutie Pensie de invaliditate anulata de I.N.E.M.R.C.M

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 21 Iulie 2010, 19:13

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 21 Iulie 2010, 19:21

Buna ziua,

Mama mea, in varsta de 55 de ani, suferinda de boli cardiace si pensionata pe caz de boala gradul II, a fost convocata (in urma unei reclamatii) la Panduri, la Institutul de Expertiza Medicala, unde i s-au facut analize si teste si, in urma acestora, astazi i-a fost taiata pensia.
Am 2 intrebari:
- pot contesta decizia I.N.E.M.R.C.M? Daca da, unde?
- unde pot consulta criteriile medicale de acordare a gradelor de invaliditate_? Intreb asta pentru ca, din ce mi-a povestit mama mea, e posibil ca doctorii sa nu fi respectat procedurile.
Multumesc.
 
 
 
offline
9.96
2 1

Data inregistrarii:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 21 Iulie 2010, 19:45
''Daca n-ar fi iubirea, m-as teme de viata.'' - Grigore Vieru
 
Procedura, in cazul unor sesizari referitoare beneficiarii de pensie de invaliditate, este urmatoarea:

1. O echipa din cadrul Corpului de Control al CNPAS verifica situatia si sesizeaza comisiile de avizare si control al dosarelor medicale pentru pensie de invaliditate din cadrul INMERCM.

2. Comisia de control cheama beneficiarul de pensie de invaliditate la reexaminare. Concluzia la care ajunge aceasta comisie este definitiva, obligatorie pentru comisiile teritoriale de expertiza si nu poate fi contestata. In HG nr. 1.229/2005 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a INMERC nu exista prevedere in sensul contestarii concluziilor la care ajung comisiile de control.

ART. 7 - HG nr. 1.229/2005
(1) În cadrul INEMRCM funcționează Comisia Superioară de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă, comisiile de avizare și control al dosarelor medicale pentru pensie de invaliditate, precum și Consiliul Superior de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă.
(2) Concluziile comisiilor de avizare și control al dosarelor medicale pentru pensie de invaliditate din INEMRCM privind cazurile analizate din punct de vedere medical și metodologic sunt definitive și aplicarea acestora este obligatorie la nivelul serviciilor teritoriale de expertiză medicală a capacității de muncă, cu toate consecințele privind pensia de invaliditate.


3. Numai comisia teritoriala de expertiza poate constata, si inteleg din mesajul dvs. ca asta s-a intamplat, ca v-ati fi recuperat capacitatea de munca si emite o decizie in acest sens. Decizia emisa de comisia de expertiza poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare, la casele teritoriale de pensii. Decizia emisa de casa teritoriala de pensii in solutionarea acestei contestatii poate fi atacata la tribunal, potrivit art. 56 din Legea nr. 19/2000.

4. Criteriile si normele de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate le gasiti in anexa HG nr. 400/2001, anexa pe care imi pare rau, dar nu o am.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 21 Iulie 2010, 19:13

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 21 Iulie 2010, 19:56
Multumesc pentru raspuns.

Decizia inca nu a fost luat a de comisia teritoriala de expertiza (cea de la Arges, banuiesc, de acolo e mama; ea a fost ultima oara la acea comisie anul trecut si comisia i-a confirmat gradul de invaliditate). Cert este ca azi la I.N.E.M.R.C.M s-a decis ca mama e apta de munca.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa astept decizia comisiei teritoriale sau sa contest decizia I.N.E.M.R.C.M?
 
 
 
offline
9.96
2 1

Data inregistrarii:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 21 Iulie 2010, 20:08
''Daca n-ar fi iubirea, m-as teme de viata.'' - Grigore Vieru
 
Nu puteti sa contestati concluziile comisiei de control, ele sunt definitive. Acestea vor fi comunicate si comisiei teritoriale de expertiza, care o va chema pe mama dvs. si va emite decizie exact cum a dispus comisia de control din cadrul INEMRCM.

Asteptati sa o cheme cei de la comisia de expertiza din Arges, sa-i emita decizie, apoi doamna o poate contesta in termenul de 30 de zile.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 21 Iulie 2010, 19:13

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 21 Iulie 2010, 20:11
Multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine.
 
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Sambata, 31 Octombrie 2009, 19:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 9 August 2010, 16:40
buna ziua!

am si eu o nedumerire, am fost externat vineri din INEMRCM, unde acum se taie pe capete exact cum spune colegul in mesajul anterior.

metionez faptul ca sunt salariat si am deja 153 de zile de medical in ultimele 12 luni pe probleme de dorsalgie (hernii intraspongiose nechirurgicale t11;t12;l1; debord discal; protrusie dicala dorsala;spondiloza; sacralizare...) pentru care am acut recuperare medicala fara rezultate din plin si ca nu pot sta pe caun la birou, la volan sau pe loc in picioare mai mult de 45-60 de minute, intepenesc si am niste dureri infernale. cei de la comisie (comisie formata din doar doi medici, nu cum scrie in lege:

Art. 3. - Comisiile au urmatoarea componenta:
-un presedinte, de regula medic specialist in expertiza capacitatii de munca, desemnat de Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap, la propunerea inspectoratului de stat teritorial pentru persoanele cu handicap;
-doi membri, medici de specialitate, in functie de afectiunea care produce handicapul, desemnati de conducerea inspectoratelor de stat teritoriale pentru persoanele cu handicap;
-un membru cu statut de observator, desemnat de organizatiile neguvernamentale autorizate potrivit legii, care desfasoara activitati de protectie speciala a persoanelor cu handicap in judet sau in sectoarele municipiului Bucuresti;
-un secretar desemnat de conducerile inspectoratelor de stat teritoriale pentru persoanele cu handicap.
Art. 4. - Numirea presedintilor comisiilor se face prin ordin al secretarului de stat al Secretariatului de Stat pentru persoanele cu handicap, iar componenta nominala a comisiei este stabilita prin decizie a inspectorului-sef al inspectoratului de stat teritorial pentru persoanele cu handicap.


dupa 11 zile de internare am fost trimis la comisie, unde acele doctorite au dadeau inainte ca la inima nu am nimik, eu sustineam la inima sunt bolnav si ca nu am venit cu inima, dat fiind faptul ca iau de ani de zile medicatie zilnica si am palpitatii (tahicardii) cind si cind, ne-0am contrazis asa circa 30-45 de secunde, iar la un monet dat eu am sfirmat ca "ca ele au tendinta sa ma prosteasca in fata", in acel moment am fost dat afara. cu toate ca nu am avut nici o intrebare despre afectiunea cu care sunt intradevar suferind.

mentionez ca in acest institut nu sunt valabile radiografiile, RMN-urile;.... nici o analiza din exterior, dar ei nu au posibilitatea sa eectueze un RMN, ironic nu?!?! si se bazeaza numai pe radigrafiile facute de ei. tehnologia perfomanta si neinterpretativa nu este valabila la acest institut.

la externare am primist citeva recomandari, sa merg in statiuni cu afectiuni reumatologice, sa fac o analiza ce se face doar la intitutul de hematologie (HLA B27) si sa fiu dispensarizat de serviciul teritorial de cardiologie si recuperare medicala. cert este ca in acest moment nu pot ince lucrurl, nu am capacitatea de a mi desfasura activitatea, iar in circa 4 zile imi expira medicalul. ce fac?!

cui trebuie sa ma adresez sa fac o contestatie, eventual sa fiu reexpertizat de un for superior?!?!?
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Luni, 31 Mai 2010, 18:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 9 August 2010, 18:59
Se pare asa dupa cum se scrie aici ca in acest institut se face exces de zel in aplicarea directivelor..date de partid.Pentru diagnostice bolnavii au stat in mod repetat luni in diferite clinici si nu citeva zile acolo unde singurul interes e taierea pensiilor,intrucit sunt subordonati Ministerului Muncii..Exista si un aspect care nimeni nu-l ia in seama,acela ca in unele faze de remisiune a bolii analizele sunt in limite aproape normale.In acest caz il depensioneaza si la o luna face recadere..ce se intimpla? Cine il angajeaza?apoi de ce sa nu existe institute neutre unde sa poti face contestatii ,relua investigatiile analizele asupra carora ai dubii la INEMRC?De ce investigatiile altor institutii medicale nu au valoare? De ce alte categorii de pensinari medicali care vin din alte sisteme,nu sunt trimisi la acelasi institut al ministerului muncii si sunt trimisi la alte institute de expertiza?Trebuieste luata atitudine ,iar cei ce au trecut pe acolo sa scrie aici cum a fost.

ultima data editat de Ina_2 pe data de Luni, 9 August 2010, 19:06
 
 
 
offline
9.96
2 1

Data inregistrarii:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 9 August 2010, 19:30
''Daca n-ar fi iubirea, m-as teme de viata.'' - Grigore Vieru
 
@ina_2

Interventie moderator Acest topic nu se va transforma intr-o discutie in care vom critica activitatea INEMRCM. Potrivit regulamentului de postare, in Forum discutam ideea, nu persoana (juridica / fizica). Multumesc!


@b50ptr

Am scris mai sus, in primul meu mesaj, art. 7 din HG nr. 1.229/2005. Concluziile comisiilor de control sunt definitive si obligatorii pentru comisiile teritoriale de expertiza. Nu exista, reglementata legal, posibilitatea de a contesta concluziile comisiilor de control din cadrul INEMRCM. Nu exista un for superior INEMRCM.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Pensie de invaliditate anulata de I.N.E.M.R.C.M

Acest subiect este moderat de catre
tudorvaleriu,    Gabriela Pintea

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 5) - vezi toate mesajele sterse

Autor mesaj: cioroianu
Mesaj sters de catre: tudorvaleriu
Data mesaj: Miercuri, 8 Decembrie 2010, 11:49
Mesaj sters la data: Miercuri, 8 Decembrie 2010, 17:12
Motiv: Numai citat din alt user. Nimic nou adaugat.
Autor mesaj: cioroianu
Mesaj sters de catre: tudorvaleriu
Data mesaj: Miercuri, 8 Decembrie 2010, 11:25
Mesaj sters la data: Miercuri, 8 Decembrie 2010, 17:15
Motiv: Limbaj licentios.
Autor mesaj: cioroianu
Mesaj sters de catre: Gabriela Pintea
Data mesaj: Miercuri, 8 Decembrie 2010, 11:12
Mesaj sters la data: Miercuri, 8 Decembrie 2010, 18:46
Motiv: va rog sa nu mai scrieti date de contact pe forum. cine doreste sa va contacteze, acceseaza profilul de consultant. Va rog sa cititi regulamentul de postare. multumesc.


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 114
Total subiecte: 413041
Total mesaje: 2109230


 

Acum online

Utilizatori (80)
raluciii , IONICA VADUVA , VIOLETAILIUTA , giorgosgr52 , LukacsIosifCarol , Anamelia , torino , krystian4u , toareanelia , aaduta , carsteaverginica , mariapatulea , Andr33agav , danutzas , MirelaOprea , orca , crmnradu , murariu dorina , uti1 , adriana_c , Adina Haiduc , desirelia75 , Mirelia , monykat , tavim67 , elims_mn , efgv , emilianicolau , bfconsuling , alinammihaela , drmp , corinacarstoiu , eminovici , cosmin8917 , bellabianca52 , 22.08.2009 , CRUCERUEFTIMIU , mamica2008 , AdrianMG , Nemmesis Nike , octavciuraru , Adam Grecu , popovici_ioan , danaa1 , Ioana-Maria2014 , catalin1980 , buiavasi , c33zar , maia2006 , lilib , albastrelbyo , popem , ynocentta , janinatr , kendra , sch , bibilistul , marycompany2000 , mery52 , MihaiPetru , trandafir2 , alina_3 , gelu71 , CristinaPetcu , razvan79vl , elenamihalcea , emillius , de3a , sasviorel , petricapetrisor , do , aldeadgeorgiana , liliana ungureanu , LoredanaDamian , Elena_Voinea , Bruta , ionion2000 , aras10 , EmiB , ioneliya38

Consultanti (12)
avocatiasiasigurari , ralucailiescu , Sabin Taclit , IuliaCristinaUta , Adriana Sandu , alexistintin , cabavo , IonicaPorumbel , sad , AvAlinaBadea , horea gorde , 1Christian

Moderatori (8)
tudorvaleriu , GabrielaA , carmen01011958 , gi-jane2 , nucu$ , freeelis , legally_aid , elga50

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

elenadrag , Mihail , mircea70 , Alina_Hancianu , alexgzg , marcosnick , sch_marcela , bitis , Doamna , BARBAT VASILE , cipriani05 , SANDAA , ramomato , AlyasX , mimi74mol , i_florin , anabuzea , draghiciidragos , madalina1978 , c. nadia , udrea_elena84 , avcotofana , avramdanut , antonmaria2003 , antonmaria2003 , CRISADRAG , andrei97 , csiki mariana , ovicom , ciprian.virjan , nnicusor , iren stefanescu , Ramona Blidaru , debe , pmoisanu , amalia forte , Chicken , Lyvyoo , eleonora78 , getullyn , alex.basica , gabriela dan , Kitte , so_close , aura mustiata , corina stancu , adrian67_sv , nicoletagheorghe1 , claudiup , Arbath , Andreea31 , roza_lias , geani842003 , dbasca , doina.anghelescu , dariusv. , zdominic , aura calin , AlinS , laviniaoprea , Radu Toma , sorin_stefan84 , STAICU , geo10987 , Glasu Monica , popescu elena2 , stefan_gabriel80 , liv.savu , nicoleta-luiza , albumarinica , krisss , Maria Holhos , Ion Yanisa , stoiandanaclaudia , andrrrea , anne_marieee , louisdarmar , iriss_69 , gabriella2010 , coryyyy , camelia rusescu , cora3@yahoo.com , madrozi , ade31 , degette , elilov3 , lazargeorgianamirela , roiban , maria tecar , MARIUS_MANOLE , atiscomp , iordache florentina , crew , alexadutu , tudor82 , borzan , irinukauka , cmatei , makkai dan , pititudor , Elart , simona iuliana , virgilc , lavinia jalonschi , seicl , sabina.mariana , bcezar76 , moniquea , romanandreea , Monk2 , mitrix , ec_gabi_raducan , dogarudobra , twain , mioarafinder , ell3na , Gummy , ingpaul , FerenczJozsef , kyros , mangucristian , Simona B. , fincontadviser , Katt , zpavel_alia , monny4029 , AndreiTarcatu , adrian_ispas , Marius-N , emadeacon , delia draghia , velula aihan , gimli , grasa78 , ALETUD , kelesandrei , arlezyyana , georgiana1986 , ppmd , paunescuvioleta , sovea , Krista_Krista2013 , maryHoana , ClaudeStoica , adondiro , az_ , Serf

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro