Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.728 de membri si 5.986 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.103.286 mesaje in forum.

Discutie Receptie la terminarea lucrarilor

 
 
offline
10

Data inregistrarii:
Miercuri, 11 Noiembrie 2009, 15:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 12:25

Am un debitor- antreprenor general, care a refuzat sa imi semneze receptia la terminarea lucrarilor. Din pacate nu s-a comunicat terminarea lucrarilor. Au trecut doi ani si l-am somat sa convoace receptia finala.
Voi ce ziceti: pot demonstra cu probe terminarea lucrarilor? Ar fi admisibila o actiune pe obligatia de a face pentru receptie finala, avand in vedere ca nu am terminarea lucrarilor?
Eu tind sa cred ca da, ptr. ca proba va fi expertiza care va constata ca s-au efectuat lucrarile, precum si raspunsul Primariei care altfel nu imi pune la dispozitie ce documente (eventual receptie efectuata fara mine) au depus la ei.
Vreau sa stiu parerea voastra / spete.
P.S. : Nu exista corespondenta din partea antreprenorului/investitorului ca ar fi fost probleme in timpul asta/ ceva remedieri.

ultima data editat de victoriada pe data de Luni, 31 Ianuarie 2011, 12:26
 
 
 
offline
23

Data inregistrarii:
Miercuri, 31 Ianuarie 2007, 13:32

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 13:24
Este o situatie complicata , dat fiind perioada trecuta de la Receptia partiala a lucrarilor.
In acest caz este necesara intocmirea documentatiei si incheierea Receptiei Finale a constructiei, conform legislatiei in vigoare
RECEPTIA LA TERMINAREA LUCRARILOR se face de către o comisie aleasă de Beneficiar, din care trebuie să facă parte reprezentantul administrației locale pe teritoriul careia este situata constructia. Proiectantul și executantul (sau reprezentanții lor) nu pot face parte din comisia de recepție, întrucât au calitatea de invitați.
Executantul trebuie sa comunice Beneficiarului data terminarii tuturor lucrarilor prevazute in contract, printr-un document scris confirmat de Beneficiar.
Proiectantul va intocmi un referat in care isi va exprima punctul de vedere cu privire la executia lucrarilor, dar el nu are drept de vot;
Investitorul va organiza inceperea receptiei in maximum 15 zile de la notificarea terminarii lucrarilor si va comunica data stabilita:
- membrilor comisiei de receptie;
- executantului;
- proiectantului.
Comisiile de receptie pentru constructii si pentru instalatiile aferente acestora se vor numi de catre Beneficiar si vor fi alcatuite din cel putin 5 membri.
Comisia de recepție examinează:
respectarea prevederilor din autorizatia de constructie, precum și avizele și condițiile de execuție impuse de autoritățile competente;
executarea lucrărilor în conformitate cu prevederile contractului, ale documentației de execuție și ale reglementărilor specifice
referatul de prezentare întocmit de proiectant cu privire la modul în care a fost executată lucrarea
terminarea tuturor lucrărilor prevăzute în contractul încheiat între dumneavoastră și executant
La terminarea examinarii, comisia va consemna observatiile si concluziile in procesul-verbal de receptie,si il va inainta in termen de 3 zile lucratoare Beneficiarului impreuna cu recomandarea de admitere cu sau fara obiectii a receptiei, aminarea sau respingerea ei.
Comisia de receptie recomanda admiterea receptiei in cazul in care nu exista obiectii sau cele care s-au consemnat nu sint de natura sa efectueze utilizarea lucrarii conform destinatiei sale.
Comisia de receptie recomanda amanarea receptiei cind:
se constata lipsa sau neterminarea unor lucrari ce afecteaza siguranta in exploatare a constructiei din punct de vedere al exigentelor esentiale;
constructia prezinta vicii a caror remediere este de durata si care, daca nu ar fi facute, ar diminua considerabil utilitatea lucrarii;
exista in mod justificat dubii cu privire la calitatea lucrarilor si este nevoie de incercari de orice fel pentru a le clarifica.
Comisia de receptie recomanda respingerea receptiei daca se constata vicii care nu pot fi inlaturate si care prin natura lor implica realizarea unei sau a mai multor exigente esentiale, caz in care se impun expertize, reproiectari, refaceri de lucrari etc.
Absenta executantului de la receptie nu constituie motiv pentru aminarea si/ sau anularea actului de receptie. In cazul in care executantul nu se prezinta la receptie, investitorul poate solicita asistenta pentru receptie unui expert tehnic neutru atestat, care sa consemneze, separat de procesul-verbal, starea de fapt constatata.
Presedintele comisiei de receptie va prezenta Beneficiarului procesul-verbal de receptie cu observatiile participantilor si cu recomandarea comisiei. Pe baza procesului-verbal de receptie, Beneficiarul hotaraste admiterea, aminarea sau respingerea receptiei si notifica hotarirea sa in interval de 3 zile lucratoare executantului, impreuna cu un exemplar din procesul-verbal.
In cazul in care admiterea receptiei se face cu obiectii, in procesul-verbal de receptie se vor indica in mod expres acele lipsuri care trebuie sa fie remediate. Termenele de remediere se vor conveni cu executantul, dar ele nu vor depasi, de regula, 90 de zile calendaristice de la data receptiei daca, datorita conditiilor climatice, nu trebuie fixat alt termen.
Dupa executarea remedierilor, executantul va cere in scris investitorului anularea obiectiilor. Daca, in decurs de 30 de zile calendaristice de la data cererii executantului, investitorul nu anuleaza obiectiile, se recurge la procedura de arbitraj, daca ea a fost prevazuta in contract si, in cazul raminerii in dezacord, poate sa-l actioneze la instanta judecatoreasca competenta.
Data receptia este cea a incheierii de catre comisia de receptie a procesuluiverbal de receptie a lucrarilor, cu sau fara obiectii.
După punerea în funcțiune a obiectivului de investiții, Beneficiarul are obligația să:
regularizeze taxele datorate administrației publice locale, precum și achitarea celorlalte cote legale
obțina adeverința de existență a construcției (pe bază de cerere, extras de carte funciară în original valabil 30 zile, plan parcelar întocmit de proiectant autorizat de Oficiul Național de Cadastru, Copie Autorizație de Construcție, proces verbal de recepție a lucrărilor) pentru intabulare sau obținere autorizație de funcționare – înregistrare în Cartea Funciară
declare investiția în vederea impunerii.Declarația în vederea impunerii la organele financiare teritoriale trebuie făcută la terminarea completă a lucrărilor și nu mai târziu de 15 zile de la data expirării termenului de valabilitatea a A.C.
RECEPTIA FINALA este convocată de Beneficiar în cel mult 15 zile după expirarea perioadei de garanție specificată în contractul cu executantul.
La recepția finală participă: proiectantul lucrării, executantul, comisia de recepție și Beneficiarul.
Comisia se întrunește la data și locul fixate și examinează următoarele: procesele verbale de recepție de la terminarea lucrărilor; finalizarea lucrărilor cerute de „recepția de la terminarea lucrărilor”; referatul Beneficiarului privind comportarea construcțiilor în exploatare pe perioada de garanție, inclusiv viciile aferente și remedierea lor.
Comisia de receptie poate cere, in cazuri foarte bine justificate si/sau in cazul aparitiei unor vicii, efectuarea de incercari si expertize.
La terminarea recepției, comisia de recepție finală își va consemna observațiile și concluziile în procesul verbal de recepție finală, în termen de 3 zile lucrătoare, impreuna cu recomandarea de admitere, cu sau fara obiectii, a receptiei, de aminare sau de respingere a ei.
RESPONSABILITATILE BENEFICIARULUI
Organizeaza receptia conform cu regulamentele in vigoare in domeniu;
Regularizeaza taxele catre ISC si Primarie;
Achita ultima transa din contractual de proeictare total convenit inclusiv aditionalele si indexarile, daca e cazul;
RESPONSABILITATILE PROIECTANTULUI
Asista investitorul la toate fazele receptiei obiectului de investitie
Intocmeste referatul de prezentare referitor la calitatea executiei in faza de terminare a lucrarilor;
Supravegheaza intocmirea listei deficientelor de executie semnalate, precum si remedierea lor;
Vizeaza procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor;
CADRUL LEGAL
Receptia se realizeaza conform regulamentului de receptie aprobat prin HGR 273/1994, completat de HG 940/2006
 
 
 
offline
10

Data inregistrarii:
Miercuri, 11 Noiembrie 2009, 15:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 14:07
Eu sunt executant. Am notificat si antreprenorul gen. cu care eu am contract, precum si investitorul, cum ca trebuie sa convoace rec fin. intrucat, dupa calculele mele au trecut doi ani de la termin. lucrarilor. Investitorul lucreaza sigur acolo, ptr. care sediu declarat acolo cu activitate, la Reg. Com. Probabil antreprenorul si investitorul or fi facut actele, dar m-au tinut pe mine deoparte... Poate la Primarie s-a depus receptia.
 
 
 
 

Discutie Receptie la terminarea lucrarilor

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    GabrielaA,    AVLIL 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 685
Total subiecte: 411724
Total mesaje: 2103284


 

Acum online

Utilizatori (38)
gabrielaion , pusa2mimi , AntoanelaC , emesike , Media_IT , pellumgeo , cyan , matildamihai , vioop , IOANGILEA , popamariana-rodica , pam@ , elena0-1 , daniela_ionita , mioara54 , Up_Tip , Carp Mircea , Ice Hellene , Matei Eugen Marius , mamaruta2011 , Ana Maria Coman , olimiha , pandau , Radu9 , Mihai1888 , NFelicia , mariusd1982 , adi_09 , homebet , lilicu , valentinap39 , emma_79 , anca_balas , marfan , loredanapopaf , GheorgheM90 , Maria00 , dia-na2014

Consultanti (4)
avDianaFeraru , avocat_lascoschi@yahoo.com , JAS , sserafim

Moderatori (2)
simonette12 , arockz

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

nea_av , Helguzza , carmen45 , indries , negresti , sorinstefan21 , ppprof , CIOBAN EDITH , kele , loriand , laurescovici , oanaa , LENA50 , sod , gfolea , ssswonderteam , reporterul , edmond00 , rocsy , bogdandiaconu , Adorata , body_fresh_fitness , angel2007 , cimpu violeta , catalinpituc , onutza_2 , Anuskaa23 , egrindeanu , diabollyque , serbuvali , Radoi Teodora , edydaniel , anee , cristina sandu , lilisor2007 , Marinas , florinfetz , i.tita , onutza21_21 , monica.ionescu , lauraadriana , adria1 , poliec , XXX_XXX , Verginia , EFFECT , MARIA_c , tilvarionut , Laura Negoi , mihseba , ibitza , cristinutza31 , tvb75 , nikidutza_22 , borcea bogdan , tiganus2007 , Meda Sohan , victoritas , REBIGA LILIAN , morarul55 , catanescu , tudorancea.magdalena , raluci_b , ALX 59 , djccc69 , mirela z , steaua581 , roxana.ovedenie , laurini , ontinebunu , Sorecu , alina.k79 , Bally , 849654 , adelynaa21 , chandrax_gabita , claudiu_ionica , antonmari , s65siemens , dr8 , calinamaria , raluca_h84 , miutaradu , cristinaelcont , luiza55 , djbpf , didana , valentina_g , danionmateiu , alinamariaa , solomonavasilcai , kriss_kriss06 , toothy1 , carlaserban , dfi , anca_preda , 196821 , eugen_8580 , Pytergr , Dana-Elena86 , mamo_1921 , disc , VadrianV , detectivro

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro