avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 1.541.000 de pensionari-discriminati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

1.541.000 de pensionari-discriminati

Legat de aplicarea art.169(1-5) din legea 263/2010 totul este o nebuloasa,o necunoscuta.
Amanunte aici:[ link extern ]
Rugaminte pentru administratorii si moderatorii acestui forum:Tineti subiectul pe prima pagina,atat cat considerati ca merita.Reprezentam 7,5% din populatia Romaniei.Multumesc mult pentru intelegere.O zi buna tuturor celor care nu faceti parte din cei 7,5%,pentru noi nu va fi.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:12, 13 Februarie 2011
Da asa este,am adresat o intrebare la casa nationala de pensii dumineca 06.02.2011 si am cerut sa se pronunte fata de aceasta afirmatie a senatorului Prodan,pe care eu personal o consider o crima.Dupa ce ca aceasta anomalie cu grupele s-a produs in anul 2005,odata cu recalcularea pensiilor comform Leg.19/2000,vor sa o duca pana in anul 2015 ca sa fie 10 ani de amanare,dar asa cum am mai precizat de multe ori scpoul Guvernului este o amanare cat mai lunga pentru a se reduce numarul persoanelor care trebuie sa primeasca acest drept,prin iesirea din sistem asa cum a zis premierul Boc.Sa speram totus ca a fost o bomba cu efect intarziat.
Eu am intervenit pentru a 3-a oara la Guvern si Ministerul Muncii,dar nu sunt sigur ca ma vor lamuri.Vor da un raspus politic,sau ma vor trimite de la unul la altul.Cand a fost vorba sa ni se ia din pensii prin aplicarea O.U.G.107/2010 s-a stiut din timp ce trebuie sa ni se ia..Cand e vorba sa ni se dea,atunci totul este secret.Deaceea,imi pun intrebarea si le-am pus-o si lor daca exista o institutie a statului Roman,care sa-mi spuna ce am eu de primit incepand cu 01/01/2011 prin punerea in aplicare a art.169(1-5) din legea 263/2010(ca metodologie de calcul,ca aplicatie).Ce deranjeaza cel mai mult este faptul ca amanunte de modul cum se va pune in aplicare acest articol,eu aflu din presa si nu de la institutiile statului.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Carp Mircea, utilizator
Cand e vorba de luat din pensiile noastre,iese presedintele,iese premierul iese ministrul muncii,dar cand e vorba de dat un drept care lam obtinut prin munca atunci tac toti ca mutii.La casa de pensii se raspunde ca in luna februarie se vor pune in plata,dar tot ei sustin ca mai intai trebuie elaborate Normele metodologice de aplicare a legii 263/2010,atunci care este adevarul.Mai spune premierul ca asta este un sprijin financiar,stau si ma intreb un drept castigat prin munca cum se poate numi sprijin financiar si mai mult decat atat il dau cu o intarziere de 6 ani.cred ca numai media prin televiziune si presa ne poate ajuta,asa cum au facuto in cazul cadrelor militare.Ii asteptam.
In sfarsit sa va dau si o veste imbucuratoare,privind recalcularea pensiilor pe grupe comform art.169 (1-5) din leg.263/2010.Amanunte aici:[ link extern ] %
Am vrut sa spun articolu de pe acest SITE este:Pensie majorata cu 100%

Alte discuții în legătură

Curtea constitutionalã a româniei a constatat cã dispozitiile din oug nr. 1/2013 referitoare la data aplicãrii indicelui de corectie sunt neconstitutionale Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Curtea Constituţională a României a soluţionat, în şedinţa din data de 29 octombrie 2013, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. III, ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca inaudroiu inaudroiu Sunt pensionata din februarie 2001. Am lucrat in conditii de munca conform Gr. I un timp de 4 ani si 3 luni si conform Gr.II, tot 4 ani si 3 luni. Am primit ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 209/2008 iancutuila iancutuila doresc sa stiu cand se va pune in aplicare OUG 209/2008 cu mentiunea ca am lucrat in grupa II de munca aproximativ 30 de ani de unde rezulta un spor de 7.3 ani ... (vezi toată discuția)