avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OPC si bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OPC si bancile

Vin acum de la audienta la OPC in privinta unui credit cesionat de cea mai tare banca din Romania #-o fara sa ma notifice. Dumnealor, spre mirarea mea maxima, luau partea bancii spunind ca puteau sa faca asta si ca totul e perfect legal.
Eu, stiind altceva de aici de pe forum, m-am opus cu vehementa, degeaba. Nu am stiut, nu mi-a trecut prin cap ca va fi nevoie sa le demonstrez, am crezut ca au juristi acolo, temeiul legal la care ma refeream in discutia cu ei.

Este vorba de cod civil, art. 1393, punctul 1, da?

Art. 1393. Cesionarul nu poate opune dreptul sãu la o a treia persoanã decât dupã ce a notificat debitorului cesiunea.
Acelasi efect va avea acceptarea cesiunii fãcutã de debitor într-un act autentic. (C. civ. 973, 1149, 1833).


Mai exista si altceva in afara de asta, ceva care ar putea da dreptul bancii sa cesioneze fara notificare si deci creanta sa-mi fie opozabila?
Exista un termen de notificare a cesiunii facute in anul trecut sau eu ar trebui sa astept toata viata o notificare? In timp de cite zile, saptamini, ani ar fi trebuit sa ma notifice si pe mine cineva?

Cum ar fi trebuit si cui declarat creditul scandent? Ar fi trebuit sa ma instiinteze banuiesc si pe mine, nu? Nu am primit asa ceva cum nu am primit niciodata nimic de la banca.
Am fost foarte mirat de cei de la OPC care au tinut partea bancii!!! Nici cind le-am spus ca Suport Solect B-) nu are autorizarea BNR, nu s-au sensibilizat, nu parea de interes pentru ei.
M-au trimis la plimbare spunind ca nu au ei ce face.
#-o

Va multumesc anticipat pentru ajutor la necaz.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 12:47, 28 Noiembrie 2011
pe tema cesionarii creantelor, tot la banca aia, vad ca "opeceuu" cluj mai lucreaza (sau se face ca lucreaza)... au dat si ei o amenda (de forma, pentru "impresie artistica"... pentru ca, bineinteles, n-o vor incasa niciodata)...

"Această bancă are un mod original de a-şi cesiona creanţele. După 90 de zile de întârziere de plată a ratelor, contractele sunt cesionate unei societăţi cu răspundere limitată (SRL). Deşi oamenii mai au de plătit 20 de ani rate la credit, SRL-ul le spune că trebuie să plătească într-un an de zile, în caz contrar vor fi executaţi silit”, a declarat Mircea Radu, directorul CJPC

[ link extern ]


Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator
Da, domnul Gigelin, sunt si eu de acord cu dvs. si cu textul lui ilie Serbanescu din avatarul dvs.
Pai cum se poate in Cluj sa fie amendata banca CR si in Bucuresti sa fie curati ca lacrima pentru aceeasi chestie? Mie nu mi-au mirosit deloc a bine cei doi tinerei cu tupeu, un el si o ea, nevrotici si infumurati, fara respect fata de client de la OPC, tin partea bancii, evident. Pot fi ei contestati?
Va rog sa-mi raspunda si mie cineva la intrebari si mai ales la cea cu termenul de notificare a cesiunii. Pare imposibil sa astepti o viata pentru o notificare, undeva trebuie ca exista un termen de notificare a amaritului de debitor. Va rog frumos, mersi.
Multumesc d-lui Gigelin pentru text, le dau in cap la astia de la Bucuresti cu el. Coruptie ca in Romania mai rar nenicule...#-o
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Costica33, utilizator
off...mai costica ce te mai chinui.... sincer imi pare rau pt tine, dar traiesti in Romania.
posibil sa fim si vecini de cartier, clienti ai aceleiasi banci pentru acelasi lucru suntem sigur.
ai gasit bine ce ai gasit, dar nu te poti folosi de el.. nu ai unde.
scrisoarea poti sa o astepti, nu va veni niciodata. ei se folosesc de inscrierea la AEGRM daca au probleme in instanta, spun ca este facuta publica cesiunea, desi iti va luat 1 zi sigur sa te gasesti pe acolo.
Ce lege le da acest drept de a se folosi in instanta de acea inscriere la arhiva electronica? Daca sunteti amabil, spuneti-mi si mie exact pragraful ca sa stiu ce vorbesc mai departe.
Multumesc.
vesti rele cu AEGRM, dar nu cred ca asta e important:

"... conform Deciziei 2852 data de Inalta Curte de Casatie si Justitie in 10 octombrie 2006 este bine de stiut de catre restantierii care se confrunta cu o asemenea situatie faptul ca CESIUNEA CREANTEI NU ESTE OPOZABILA DEBITORULUI daca acesta nu a fost NOTIFICAT IN SCRIS in legatura cu realizarea acestei cesiuni , ca forma de opozabilitate a acestei operatiuni, ori prin inscrierea contractului la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare."

[ link extern ] /

[ link extern ]

Jurisprudenta AEGRM – Lipsa notificării cesiunii de creanţă către debitorul cedat.
Înscrierea în Arhiva electronică de Garanţii Reale Mobiliare.Efecte

"... din interpretarea sistematica si literala a prevederilor art.1, art.2 lit.a si art.29 din Titlul VI al Legii nr.99/1999, cesiunile drepturilor de creanta îndeplinesc conditia de publicitate din momentul înscrierii avizului de garantie în Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, în cauza, fiind realizata aceasta formalitate, potrivit precizarilor de mai sus."

[ link extern ] /



Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)
Credit vandut denisatoma denisatoma Buna seara, Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)